In je bedrijf staan vaak waardevolle spullen. Denk maar eens aan alle laptops, computers, printers, eventuele machines en alle andere inboedel. Voor een inbreker is dat natuurlijk een goudmijntje. Het is daarom erg belangrijk om je bedrijf goed te beveiligen. Dit kun je natuurlijk op meerdere manieren doen. Een van de belangrijkste dingen is dat je de buitenbeveiliging goed hebt geregeld. Dit wordt vaak onderschat, maar dat is de basis van je beveiligingssysteem. Verder is het aan jou voor welk systeem je kiest. Je kunt gaan voor een hekwerk, een alarm, een intercom of je gaat voor camerasystemen. Natuurlijk is het nog beter als je meerdere systemen met elkaar combineert. Ze ondersteunen elkaar namelijk. Veel mensen kiezen voor een camerasysteem en dat is ook niet heel raar. Je hebt namelijk de mogelijkheid om beelden te bekijken en daarmee de dader op het spoor te komen. Je moet je dan nog wel even afvragen voor welk systeem je gaat. Er zijn namelijk verschillende camerasystemen.

Camerasystemen

Met camera’s kun je controleren. Je kunt de veiligheid van je bedrijf waarborgen en beelden terug kijken. Voor elke situatie is een bepaalde camera nodig. Zo kan het zijn dat je camera scherpe beelden moet geven in het donker, overzichtsbeelden moet geven of juist hele gedetailleerde beelden. Op deze wensen moeten de camera’s worden aangepast. Daarnaast kun je een camerasysteem inzetten om mensen toegang te verlenen, om te observeren of als inbraakpreventie.

Industriële camera’s

De industriële camera’s zijn speciaal gemaakt voor buitenterreinen. De beelden buiten zijn namelijk heel anders dan binnen. Door deze speciaal ontwikkelde buitencamera’s levert de camera een optimaal beeld. Of het nu regent, hagelt, sneeuwt, waait of dat de zon lekker schijnt, de beelden zijn te allen tijde scherp. Ook als het donker is werken deze camera’s opperbest. De camera’s zijn voor te gebruiken als toegangsverlener, inbraak preventie en ze monitoren alle gebeurtenissen op het terrein.

Mobiele camerasystemen

Deze camera’s werken zonder dat ze aangesloten hoeven te zijn op een vast netwerk. Ze zijn ideaal om in te zetten voor het snel observeren van een buitenomgeving. Deze camera kun je verplaatsen en overal neerzetten. De beelden zijn op afstand te bekijken en je kunt ze tevens bedienen via het mobiele internet of WiFi. De camera’s zijn tevens bestand tegen alle weersomstandigheden. Daarnaast beschikt deze camera over een audioaansluiting en kun je dus ook gesprekken terug luisteren. Je kunt de camera bedienen vanaf je mobiel, laptop of tablet.

Naast deze camera’s is het natuurlijk ook belangrijk dat je de beelden kunt bekijken en kunt monitoren. Stel dat er is ingebroken, wil je natuurlijk wel de camerabeelden terug kunnen kijken. Hiervoor heb je een harddiskrecorder en een monitor voor nodig. De camera’s geven je een scherp beeld die goed als bewijs materiaal kan worden ingezet.

Veiligheid boven alles

Het is belangrijk dat jij en je medewerkers zich veilig voelen in het bedrijf. Het moet voor onbevoegden niet makkelijk zijn om zomaar binnen te komen wandelen. Dit vergt om een goede beveiliging. Het kan zijn dat je gebruik maakt van een receptie waar iedereen zich moet melden of zelfs van een intercom. Die laatste zorgt ervoor dat de deur alleen van binnen open gedaan kan worden en dat alle klanten zich moeten melden middels deze intercom.