Verstandig lenen

Voordat je gaat lenen is het erg belangrijk om je af te vragen hoeveel geld je wilt lenen, of het nodig is om geld te lenen en of je het geld weer terug kunt betalen!Er zijn verschillende manieren om te berekenen hoeveel geld je kunt lenen. Maak hier gebruik van voordat je een lening afsluiten.

Denk na over de consequenties van het aangaan van een lening! De gene die je een lening verstrekt wil geld verdienen aan het uitlenen van geld. Het aangaan van een lening is vaak makkelijker dan het terugbetalen. Maar de kredietverstrekken zal er veel aan doen om het geld dat jij geleent hebt terug te krijgen. Lenen kost geld!

Daarnaast is er vaak ook niet helemaal duidelijk wat voor soorten leningen er zijn en wat de voor- en nadelen zijn van deze leningen. Indien je geld wilt lenen voor een bepaald doel zoals een auto, dan is het zeker verstandig om te weten welke lening u daar het beste voor kunt afsluiten. Snel geld lenen is niet in alle gevallen een goede optie. Aan alle soorten leningen hangen verschillende voor en nadelen.

Wat je nodig hebt is echt, eerlijk en onafhankelijk advies! Hiervoor moet je verschillende websites bezoeken, en mogelijk verschillende offertes van leningen aanvragen.

Een minikrediet

Soms heb je even een klein extratje nodig. Het kan in zo’n geval handig zijn om een minikrediet of minilening af te sluiten. Deze leningen zijn over het algemeen vrij laag en dienen binnen een paar weken terugbetaald te worden. Handig als je tijdelijk krap bij kas zit, maar je binnenkort wel geld ter beschikking hebt om de lening terug te betalen. Bijvoorbeeld wanneer je vakantiegeld of 13e maand binnenkort ontvangt.

Een minilening wordt over het algemeen snel gestort. Op werkdagen is de kans groot dat je op dezelfde dag als je aanvraag het geleende geld op je rekening ontvangt.

BRK Check

Het kan een voordeel zijn dat je voor de meeste minikredieten geen BRK check hoeft te doorstaan. Doordat je deze toetsing niet hoeft te doorstaan kan de lening zo snel worden uitbetaald. Het geld vaak dezelfde dan nog op je rekening.