Als vertaalbureau houdt Global textware zich dagelijks bezig met het leveren van volwaardige vertalingen in verschillende talen. Hoewel de meeste vertalingen Nederlands – Engels of Engels – Nederlands zijn, is het dankzij een grote pool aan betrouwbare vertalers mogelijk om in vrijwel alle talen te zorgen voor professionele vertalingen.

Waarom een vertaalbureau?

Het inhuren van een vertaalbureau heeft een aantal voordelen.

  • Flexibel team van vertalers
  • Interne kwaliteitsprocedures
  • Ook grote hoeveelheden content kunnen snel vertaald worden
  • Expertise aanwezig op verschillende vakgebieden

Er zijn veel verschillende soorten vertaling. Zo wordt een marketingtekst of brochure anders vertaald dan een medische tekst of een handleiding. Bij een marketingtekst is met name de boodschap belangrijk en is het van belang de taalnuances mee te nemen in de vertaling. Dit vereist een vertaler met een goed taalgevoel die de boodschap helder over kan brengen. Een medische handleiding is juist gebaat bij een meer technische benadering, waar de vertaling veel letterlijker wordt overgenomen.

Vertaalbureau Groningen

Al bijna 18 jaar lang is Global textware, gevestigd in Groningen een betrouwbare vertaalpartner voor uiteenlopende bedrijven. Met een focus op techniek en een vast team vertalers wordt dagelijks gewerkt aan teksten van hoge kwaliteit. Behalve medische vertalingen, marketing vertalingen en allerhande technische vertalingen is ook het vertalen van websites een specialisme. Niet alleen voor bedrijven en organisaties uit Groningen zelf, maar voor veel internationaal opererende bedrijven waar vertalingen van belang zijn.

Een vertaal bureau is daarnaast van grote waarde bij projecten waar haast achter zit. Juist bij opdrachten die snel moeten gebeuren is het prettig om dit te doen bij een full service vertaalbureau dat niet alleen de juiste mensen in dienst heeft, maar ook snel kan schakelen, ook bij grote volumes.

Vertalen is mensenwerk

Hoewel ICT een belangrijk onderdeel is in het effectief en efficiënt werken blijft vertalen mensenwerk. Global textware is ISO en NEN gecertificeerd. Met deze certificeringen wordt kwaliteit geborgd en kan er uitgegaan worden van goed kwaliteitsmanagement bij projecten.