Misschien denkt u bij het verlichten van de vijver aan eenvoudige tuinspots die uw vijver oplichten bij het vallen van de avond. Wat zult u verrast zijn door de schitterende mogelijkheden van tegenwoordig. Daar waar u voorheen nog naar een evenementenpark moest voor het zien van een heus waterorgel met kleurenfontein, dat kunt u nu in uw eigen tuin creëren!

Eenmaal aangelegde vijververlichting brengt een eindeloze sfeer in uw tuin. U zult verrast worden door het idee dat u in een oase leeft, terwijl u aan de voorzijde van uw woning aan een openbare weg woont! Wat een fantastisch idee om tijdens de zomermaanden buiten te eten en zodra de avond valt te genieten van de lichtgevende fontein.

Vissen

Heeft u naast de diverse vijverbeplanting ook vissen in uw vijver? Informeert u altijd naar de juiste combinatie; sommige vissen houden niet van constante verlichting binnen hun leefomgeving. Hier valt niet gemakkelijk te werken met wandlampen of grondspots, maar u kunt bij vijververlichting wel denken aan tuinspots en staande tuinlampen.

Plaatst u de lampen in elk geval niet te dicht bij de randen. Dit kan overigens met solarlampen over het algemeen geen kwaad. Bovendien zijn deze oplaadbare lampen gemakkelijk verplaatsbaar. Aangezien een solarlamp vanwege het vervangen van de batterij altijd uit elkaar gehaald moet kunnen worden, is het ondenkbaar dat voorgenoemde niet mogelijk is.

Dankzij meerdere creatieve ontwerpers over de hele wereld kan nu iedereen genieten van die ene prachtige waterlelie, die altijd bloeit. Deze waterlelie is van kunststof en dient als verlichting. Wat de afmetingen van uw vijver ook zijn; u kunt niet om het genieten heen. Houdt u van bloemen en planten, maar niet persé van het onderhoud hiervan? Dan is zo een kunstbloem vanzelfsprekend perfect. Deze behoeft eenvoudigweg geen onderhoud; eens in de zoveel tijd onder de kraan en de bloem met verlichting is weer klaar voor gebruik. Zelfs in een kleinere vijverbak staat een dergelijke kunstlelie bewonderenswaardig.