Als ondernemer is het onmisbaar om je bedrijfsgegevens middels een visitekaartje te verspreiden. Visitekaartjes bestellen kan je tegenwoordig gewoon met gemak online doen bij een specifieke visitekaartjes drukkerij of een aanbieder van allerlei drukwerk. Omdat iedere ondernemer zich graag wil onderscheiden van de anderen is het verstandig om van je visitekaartje een promotiemiddel te maken welke de ontvanger gelijk een positieve en goede indruk geeft van jouw bedrijf. Dit kan je tegenwoordig doen met visitekaartjes gemaakt van ander materiaal dan papier.

Wat zet je op een visitekaartje?

Het doel van een visitekaartje is dat de persoon waaraan je deze gegevens hebt contact op gaat nemen met jouw bedrijf. Je moet er wel voor zorgen dat deze persoon via zo min mogelijk omwegen direct bij jou kan komen. Dus plaats geen algemeen nummer op het visitekaartje of een e-mailadres die niet bij jou uitkomt maar bij een receptie of collega. Daarnaast is het compleet af te raden om met twee personen en dus meerdere telefoonnummers en mailadressen op het visitekaartje te staan. Als de ontvanger dan een half jaar na jullie ontmoeting contact op wilt nemen weet deze niet meer precies met wie van de twee toen gesproken is.

Niet kiezen voor een afwijkend formaat

Ondernemers willen ook graag opvallen met een afwijkend formaat, helaas slaan deze compleet de plank mis. Een visitekaartje moet gemakkelijk passen in de portemonnee of visitekaartmapje / houder. Als dit niet het geval is zijn veel mensen geneigd om het visitekaartje niet te bewaren. Zo is het effect wat jouw visitekaartje moet veroorzaken namelijk opvallen negatief. In plaats van een afwijkend formaat kan je kiezen voor een afwijkend materiaal. Zoals bijvoorbeeld visitekaartjes gemaakt van aluminium.

Maak je visitekaartje persoonlijk

Een mooie manier om je visitekaartje persoonlijk te maken kan zijn door een foto van jezelf op het visitekaartje te plaatsen. Zo weten de ontvangers direct met wie ze toen gesproken hebben en hebben ze een beeld van jou als persoon. Ook is het mogelijk om een persoonlijke boodschap op het visitekaartje te plaatsen. Zorg dus altijd voor een persoonlijke tint.