Kilometerregistratie is ondertussen een geïntegreerd begrip en dan met name in de transport- en koeriersbranche. Met dit systeem registreer je nauwkeurig en makkelijk alle kilometers die de medewerkers met de verschillende auto’s maken. Dit is voor u handig, want u heeft niet meer een hele rompslomp aan papierwerk. Alles gaat automatisch. Mocht u geen zin meer hebben in de kostbare uren die in de administratie gaan zitten, of die uw personeel nodig heeft om een klant-facturatie te berekenen? Dan is de kilometerregistratie ook de uitkomst voor u.

Waarom kilometerregistratie

We hebben hierboven al een aantal voordelen opgesomd, maar er zijn er meer. Ten eerste vergroot het uw efficiency. Dit komt doordat u en uw personeel veel tijd kunnen besparen op de administratie en registratie. Met maar één druk op de knop heb je alle gegevens bij de hand. Deze zijn ook nog eens veel nauwkeuriger dan de kilometerteller van je auto. Hierdoor kunt u uw personeel beter en efficiënter inplannen. Daar komt bij dat u de rapportages via uw mail kunt ontvangen.

Kosten verminderen

Een ander voordeel is dat u kunt besparen op uw kosten. U kunt hierbij denken aan wel duizenden euro’s per jaar. Dit komt mede doordat u uw medewerkers efficiënter in kunt zetten en doordat je de kostbare uren in de administratie beter kunt besteden. De kilometerregistratie geeft u ook inzicht in het rijgedrag van uw medewerkers. Zo kunt u ze bijsturen om kostenbewust te rijden. Zo dringt u het brandstofgebruik terug en u voorkomt onnodige schades. Op jaarbasis kunt u erg veel geld besparen.

Communicatie

Met de kilometerregistratie wordt de communicatie een stuk makkelijker. U hoeft niet meer te bellen om te weten waar uw medewerkers zich bevinden. Komt er een spoedklusje tussendoor, dan weet u precies welke medewerker het dichts in de buurt is van de locatie. Vragen van de klant omtrent het aankomsttijdstip kunt u nu makkelijker beantwoorden.

Gecertificeerd systeem

Als u voor kilometerregistratie kiest, zorg dan wel dat u een systeem gebruikt dat gecertificeerd is en voldoet aan de strenge eisen van de belastingdienst. Een voorbeeld van een betrouwbaar en gecertificeerd systeem is Cartracker. Zij waren één van de eerste leveranciers die het keurmerk RitRegistratieSystemen hebben ontvangen.