Ghana is een dankbare plek om vrijwilligerswerk te gaan doen. De inwoners van Ghana, een land aan de westkust van Afrika, zijn zich er van bewust dat ze hulp nodig hebben bij het tot ontwikkeling brengen van hun eigen land. Dat is een belangrijke voorwaarde voor het succes van projecten die op vrijwilligerswerk drijven, het werk moet gewaardeerd worden. Dat is vaak de enige beloning van de vrijwilligers.

De mogelijkheden

Vakkundige hulp, maar ook gewoon een helpende hand in een weeshuis. Leraar, arts of verpleegkundige maar ook de student die een jaartje aan andere zaken wil besteden, allemaal hebben ze de mogelijkheid om in Ghana aan de slag te gaan. In Ghana zijn nog steeds missionarissen actief maar het vrijwilligerswerk kent veel gezichten.

Verwacht niet te veel luxe in je leven als vrijwilliger. Ook de beloning is laag, als er al geld bij betrokken is hebben we het over een lokaal loon.Je woont misschien wel in een kamertje in het huis van een gezin, een gewoon, Ghanees gezin met een gewoon Ghanees huis.

De redenen voor vrijwilligerswerk

Er zijn verschillende redenen waarom mensen vrijwilligerswerk doen. Je zou kunnen zeggen dat de eerste vrijwilligers missionarissen en zendelingen waren die in de negentiende eeuw naar landen trokken om het geloof te verspreiden. Geloof of religie kan een van de redenen zijn om zelf een tijd lang vrijwilligerswerk te gaan doen. Maar ook de wens om ervaring op te doen voordat de echte carrière begint, een onderbreking van een studie of een sabbatical jaar kan de aanleiding zijn om naar Ghana te reizen en daar een jaar of langer te werken.

In Ghana zijn nog steeds missionarissen actief maar het vrijwilligerswerk kent veel gezichten. Je hoeft ook al lang niet meer te denken aan blanke, alles wetende leraar types die de wereld wel even gaan verbeteren, hoewel die er ook wel zullen zijn. De meerderheid zijn praktisch ingestelde jonge mannen en vrouwen die al helpend graag iets willen leren, de taal of de cultuur bijvoorbeeld.

Welke motivatie je ook drijft, bij Travel Active maken ze van je vrijwilligerswerk in Ghana een belevenis om nooit meer te vergeten, laten ze je kennis opdoen en vriendschappen of zelfs relaties kunnen als uit het niets ontstaan. Ga ervoor, vrijwilligerswerk in Ghana.