Een bruiloft is niet alleen voor het bruidspaar een speciaal moment maar ook voor familieleden, vrienden en kennissen. Het feest moet onvergetelijk worden en ook tijdens de dag moet je er goed uitzien. Een bruiloft is van oudsher een gelegenheid waarbij chique kleding wordt gedragen. Er zijn tegenwoordig veel meer mogelijkheden dan vroeger.

Bruidsmode wordt bijvoorbeeld gebruikt om je persoonlijkheid te benadrukken. De ene bruid draagt bijvoorbeeld een jurk met een diepe decolleté, terwijl een ander juist niets wil ‘vrijgeven’. Het is natuurlijk de keuze van de dame zelf. Een jurk kopen die niet bij jezelf past, is zonde. Daarom hebben we enkele tips voor je opgesteld:

– Houdt er tijdens het passen van de trouwjurk rekening mee dat je lichaam nog kan veranderen. Je kunt bijvoorbeeld nog afvallen of juist aankomen.

– Kies een kleur die bij de kleur van je huid past. Als je erg wit bent, wordt je door een te witte jurk misschien wel erg bleek.

– Denk aan het kleurschema dat je gekozen hebt voor de bruiloft. Als alles in het roze wordt gedaan, zou je de bruidsmode wellicht ook in deze kleur kunnen kiezen.

– Sieraden moeten de jurk accentueren en moeten de aandacht niet van de kleding afnemen. Een mooie ketting of armband is bijzaak en de trouwjurk moet hoofdzaak zijn.

– Ga op zoek naar bijpassende lingerie en ondergoed voor je toekomstige echtgenoot. Voor de huwelijksnacht is het altijd leuk om een nieuw setje aan te hebben.

– Als je de kleding gaat uitzoeken, is het van belang dat je iemand meeneemt die eerlijk voor zijn mening uitkomt. Ook als de jurk je eigenlijk niet mooi staat.

– Zoek een winkel die goed aanvoelt en je ook daadwerkelijk wil helpen. Als je de indruk krijgt dat je niet serieus genomen wordt of je niet prettig voelt, ga dan gerust naar een andere bruidsmodezaak.