Waarom beleggen een beter idee is als sparen

42 secs

Momenteel hebben we te maken met historisch lage spaarrentes wat resulteert in spaargeld met weinig rendement. Wat kunnen mensen nu nog doen om meer geld te ontvangen over hun spaargeld? Wat steeds meer mensen doen is beleggen. Er zijn vele diverse manieren van beleggen. Hier horen bepaalde risico’s en rendementen bij. Het is altijd belangrijk om te kijken welke manier van beleggen bij iemand past. Als iemand er nog niks vanaf weet, dan moet men zich eerst verdiepen in wat het nu precies is.

Waarom beleggen in plaats van sparen?

Beleggen houdt in: geld investeren dat wordt vastgezet voor een bepaalde tijd voor een korte of lange duur met als doel meer geld hierover te behalen. Men reserveert dus geld en daar staat een vergoeding tegenover. Aangezien geld sparen niks meer oplevert (inflatie risico en rente risico) en zelfs neigt naar een negatief rendement gaan mensen vaker overwegen om iets anders met het geld te doen. Ze investeren het in windenergie, vastgoed, zilver, whisky of goud in de hoop dat het in de toekomst meer waard is. Hier zitten ook wel risico’s aan vast zoals bedrijfsrisico’s, inflatierisico’s en renterisico’s. Het ene risico is lang niet zo vanzelfsprekend als het ander.

Artikel Online is een compleet nieuwe en betrouwbare manier voor het verspreiden van persberichten. Naast het publiceren van gratis persberichten op Artikel Online verspreiden we persberichten ook via Social Media, directories, RSS feeds, Zoekmachines en journalisten.