Wil jij ook schilderijen schilderen? Dan is het verstandig om eens een aantal schilderlessen te volgen. Je leert dan namelijk op een goede manier de basistechnieken van het schilderen. Hierdoor kun je al binnen een korte tijd een eenvoudige schilderij opzetten. Misschien denk je nu, maar het volgen van schilderlessen is toch prijzig? Nou, dat valt best mee als je een beetje onderzoek doet. Zo kun je bijvoorbeeld schilderlessen volgen door middel van een online schildercursus. Deze schildercursus is namelijk niet alleen voordelig, maar ook ontzettend handig in gebruik. Meer weten? Scroll dan snel verder en leer ook schilderen.

Online schilderlessen volgen

Zoals al net duidelijk werd is er een mogelijkheid om online schilderlessen te volgen. Deze schilderlessen worden vaak aangeboden in een online account. De schilderlessen worden in dit geval in je account klaargezet, zodat je deze eenvoudig kunt raadplegen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een laptop of tablet. Naast een account kun je ook kiezen voor een online e-book. Dit is een pdf-bestand, welke je gewoon via een mobile device (tablet, laptop of mobiel) kunt lezen. Hierdoor kun je dus gewoon eigenlijk zelf bepalen wanneer je schilderlessen wilt gaan volgen. Daarnaast krijg je geen persoonlijke begeleiding, maar online begeleiding is vaak wel gewoon mogelijk.

Schilderworkshop volgen

Vind je het online volgen van schilderlessen niet handig? Dan is een schilderworkshop misschien iets voor jou. In dit geval krijg je wel persoonlijke begeleiding, wat natuurlijk ontzettend prettig is. Wanneer je dreigt vast te lopen krijg je dus tips en advies om verder te kunnen met het schilderen. Daarnaast werk je in groepsverband, eigenlijk een soort van schilderklasje. Dit vinden veel kunstenaars prettig, omdat je dan ervaringen kunt uitwisselen met andere kunstenaars. Hierdoor leer je vaak nog sneller de basistechnieken van het schilderen. Echter is een schilderworkshop in vergelijking met een online schildercursus zeer prijzig.

Wat leer ik tijdens de schilderlessen?

Je leert een schilderij opzetten met een bepaalde verfsoort (acrylverf of olieverf). Hiervoor maakt men gebruik van een schildersdoek, penselen, palet, schildersezel en natuurlijk de verf. Je begint in de meeste gevallen met een schets, welke je kunt maken met houtskool of een schilderspotlood. Na de schets ga je de grote lijnen van het schilderij schilderen met verf (één kleur). Vervolgens ga je meerdere kleuren gebruiken voor het opvullen van het schilderij. Breng details aan en kijk nog eens goed naar het voorbeeld (vaak een foto). Bekijk je schilderij van een afstandje en pas misschien nog wat aan. Klaar? Dan kun je ervoor kiezen om je handtekening onderaan het schilderij te zetten.