De iPhone is de enige smartphone dat geïntroduceerd is door Apple. De Apple telefoon is één van de allereerste telefoons met een multi-touchscherm. Er hoeven geen toetsen ingetikt te worden om te sms’en of bellen. Met de smartphone is het mogelijk om te bellen, sms berichten te versturen, e-mails versturen maar foto’s maken is eveneens mogelijk. Er wordt op de smartphone een aangepaste versie van OS X voor de iMac gehanteerd met de naam iOS. Safari is de browser die gebruikt wordt op de iPhone. De Apple mobiele telefoon kan contact leggen met overige apparaten via internet, Bluetooth en wifi. Op deze manier is het makkelijk om bestanden en foto’s te verspreiden over verschillende apparaten.

Goedkoop iPhone toestel
Bij een iPhone abonnement is de iPhone het voordeligst. Bij elke telecomprovider is een iPhone abonnement te bestellen. De iPhone is met meerdere belbundels beschikbaar bij een groot deel van de providers. Het maandtarief bepaalt voor een groot gedeelte de prijs van het toestel. Bij de abonnementen is het vaak mogelijk internet en belminuten zelf in te delen. De nieuwere iPhones zijn te koop samen met een één of tweejarig abonnement. Deze iPhone abonnementen zijn bij vrijwel iedere provider te vinden. De goedkoopste iPhone abonnementen zijn te vinden op websites waar de prijzen vergeleken kunnen worden.

Goedkoopste maandtarieven
De voordeligste mogelijkheid is een iPhone met sim only abonnement. Er zijn geen kosten voor de iPhone in het maandelijks tarief van een sim only abonnement opgenomen. Een los toestel moet dan wel aangeschaft worden. Bij een losse iPhone met sim only abonnement zijn de maandkosten heel wat lager. Het toestel wordt hierdoor wel prijziger. De prijs van het toestel is immers niet opgenomen in de kosten van het sim only abonnement. Dit maakt een groot verschil in de maandtarieven die betaald moeten worden voor het abonnement.