Normale driehoekzeep of soda is heel wat sterker dan zuiveringszout. Het is hardnekkiger en sterker waardoor beter om ontstekingen te voorkomen. Gewone soda is dan ook slechter voor de huid. Zuiveringszout is daarom om veel redenen goed.

1. De vieze geurtjes uit dierenmanden halen
Verspreid wat zuiveringszout op de manden en laat dit 15 minuten inwerken. Verwijder na deze tijd het zout.

2. Geur van knuffels

Deze kun je verwijderen door de knuffels in een plastic tasje te doen en hier het zout aan toe te voegen en 2 minuten te schudden. Laat erna het 10 minuten staan en borstel de knuffels erna schoon.

3. Muggenbulten en insectenbeten

Gebruik wat warm water en mix dit met zuiveringszout. Doe dit op insectenbeten. Douche dit na een tijdje eraf. Ook hierna kun je er weer wat zout op doen.

4. Wilt u wittere tanden?

Meng het zout met wat tandpasta en poets je tanden zachtjes met dit mengsel. Gebruik dit zou 1 keer per week.

5. Aangekoekte viezigheid pannen

Doe 3 lepels zout in een aangebakken pan. Doe hier ook wat gekookt water bij (alleen voor de bodem) en laat dit voor 60 minuten staan. Hierna kun je de pan nog op een normale manier met afwasmiddel schoonmaken.

6. Nare geur vuilnisbak

Waarschijnlijk ken je het wel, een stinkende vuilnisbak, vooral in de warme zomermaanden. We hebben hier een oplossing voor. Doe wat zuiveringszout op de bodem (nog onder de zak).

7. De wc ontstoppen.

Als je zuiveringszout oftewel soda in de wc giet, erna een fles azijn, dan ontstaat er een chemische reactie met schuim en bubbels. Laat dit wat minuten inwerken en gooi er dan een emmer heet water in. Het beste is om de WC erna nog minstens 6 uur te laten inwerken. Hierna moet de verstopping opgelost zijn. Is dit nog niet gelukt, dan is het raadzaam om een loodgieter er naar te laten kijken.