Wat is de prostaat?
Onder de blaas van mannelijke personen zit de prostaat. Elke man wordt geboren met een prostaat alleen is de prostaat na de geboorte nog zeer klein. Hoofdzakelijk als jongens gaan puberen zal de prostaat groter worden. De gemiddelde prostaat wordt groot in omvang zodat er 15 ml zaadvocht in kan, maar er zijn uitzonderlijke gevallen. Het doet zich in uitzonderlijke gevallen voor dat een ruimte voor 100ml gehaald wordt.

Waar zit de prostaat precies?
De precieze plaats van de prostaat is boven de sluitspier van de blaas. Twee zaadleiders zitten daar. Deze twee zaadleiders gaan bij de ejaculatie open. De zaadblaasjes worden tijdens een zaadlozing uitgeknepen en zorgen ervoor dat je gaat ejaculeren. Tevens kun je verscheidene klachten met de prostaat krijgen. Zo kan je een ontstekingsreactie oplopen aangezien het weefsel ontstoken is. Het is ook mogelijk dat prostaatkanker plaatsvindt.

Ontsteking aan de prostaat
Meestal ontwikkelt een ontsteking aan de prostaat doordat je in het verleden een ontstoken blaas hebt gehad. Tevens kun je prostaatkanker krijgen als man. Meestal hoef je je niet direct druk te maken. Het is niet zo erg tenzij je er echt veel last van hebt. Als je er last van hebt dan is het logisch dat er wat aan gedaan moet worden. Bij het grootste gedeelte van de mannelijke personen gebeurt dit pas als er geen behandeling meer benodigd is.

Wat is de behandeling van prostaatklachten?
Meestal wordt je wel behandeld als je tussen de 60 á 80 jaar oud bent. Het is dan nog een mogelijkheid dat de cellen tot klachten leiden. Zonder ziekte kunnen mannelijke personen eveneens last kunnen krijgen van de prostaat. De prostaat kan op ieder ogenblik nog weer gaan groeien en voor pijnlijke klachten zorgen. Hoe eerder de klacht is ontdekt des te makkelijker de behandeling is. Probeer zo snel mogelijk actie te ondernemen.