Rotterdam is een hele leuke stad om lekker te winkelen. Er zijn zelfs verschillende plaatsen waar je terecht kunt om een dagje te shoppen. Je kunt terecht in het centrum van Rotterdam, in Rotterdam Alexandrium, bij Zuidplein en op verschillende markten. Ideaal dus om een lekker dagje te gaan winkelen. Parkeren in Rotterdam kun je makkelijk doen bij Q-Park. Zo kun je ongestoord shoppen zonder je druk te maken over je auto.

Centrum

In de binnenstad van Rotterdam kun je heerlijk winkelen. Er zijn dan ook jaarlijks miljoenen mensen in de binnenstad van Rotterdam te vinden. Er zijn veel winkelstraten te vinden in Rotterdam waar je terecht kunt. De winkels op A-locaties bestaan grotendeels uit winkels van bekende ketens. Dit zijn meestal erg populaire winkels. Verder vind je ook enkele lokale winkeliers die toch ook goed draaien. In de Koopgoot liggen veel bekende populaire winkels, zeker eens de moeite waard om een kijkje te nemen dus.

Alexandrium

Een andere erg leuke winkelplek is Alexandrium. Als het regent, kun je bijvoorbeeld naar Alexandrium gaan. Dit winkelcentrum is namelijk helemaal overdekt. Net buiten Alexandrium is ook nog eens een Primark te vinden. Voor veel vrouwen vooral is dit erg leuk om ook even binnen te lopen. Er is van alles te vinden en dat voor zeer betaalbare prijzen. Ook al kan het behoorlijk druk zijn in de Primark, vaak is deze winkel toch even een bezoekje waard.

Zuidplein

Ook Zuidplein is een overdekt winkelcentrum. Hier vind je ongeveer 150 winkels. Dit winkelcentrum is bijna net zo groot als Alexandrium. Echter haalde Alexandrium Zuidplein wel in qua populariteit. Om te parkeren in Rotterdam bij Zuidplein, kun je terecht bij een Q-Park parkeergarage. Hier kun je comfortabel parkeren.

Markten

In Rotterdam zijn er verschillende locaties waar weekmarkten worden gehouden. De markten vinden ook op verschillende dagen van de week plaats, maar de zaterdag is de echte marktdag. Op zaterdag vinden namelijk ook de drie grootste markten plaats.

 

Er is dus genoeg mogelijkheid om te shoppen in Rotterdam. Of je nou graag in het centrum winkelt, in een winkelcentrum of op een markt, het kan allemaal in Rotterdam. Ook zijn er genoeg leuke terrasjes waar je lekker wat kunt drinken of een hapje kunt eten. Parkeren in Rotterdam doe je ook nog eens makkelijk bij Q-Park. Dit zorgt ervoor dat Rotterdam alle ingrediënten heeft voor een gezellig dagje winkelen.