De meeste bedrijven doen er wel aan, het jaarlijkse bedrijfsuitje En meestal zijn het steeds dezelfde personen die ervoor kiezen om de touwtjes in handen te nemen en een geschikt fuifje te verzinnen. Op een gegeven moment raakt de creativiteit beetje bij beetje op en dan zul jij naar voren geschoven worden om iets te organiseren. En dan?

Een bedrijfsuitje, maar waarom dan?

Het is nu eenmaal zo dat de een er meer voor is dan de ander, maar toch vinden we het uiteindelijk allemaal wel geslaagd. Tijdens het terugkerend feestje zien we elkaar toch net weer even anders dan normaal tijdens het werk. De verlegen secretaresse blijkt tijdens een opeens een losbol te zijn en degenen met de grootste praatjes blijken muurbloempjes te zijn.

Keus genoeg

Nu is het dus zover dat jij bent aangewezen om iets te verzinnen. Wat het gaat worden mag jij gaan bedenken. Wordt het een boottocht door de grachten, een gezellige workshop met zijn allen of gewoon een avond lekker uit eten? Een aantal tips om te beginnen aan je zoektocht:

  • Stel eerst vast met hoeveel personen je op pad gaat en kom samen overeen over het te besteden budget. Zo kun je gerichter gaan zoeken.
  • Ga nu eens wat websites verzamelen van bedrijven waar je leuke uitjes kunt regelen. Er zijn er vandaag de dag genoeg te vinden dus dit mag geen probleem zijn.
  • Als de juiste hebt gekozen ga je gericht kijken naar wat je precies wilt gaan doen. Let hier wel op welk type deelnemers je hebt. Je kunt wel gaan paintballen maar als je er ook mensen bij hebt van rond de zestig zullen zij er weinig lol aan beleven.
  • Deel de tijd goed in. Het mag natuurlijk niet zo zijn dat je voor een hele dure show na anderhalf uur door het beudge heen bent en voor de rest van de dag niets meer kunt verzinnen.
  • Na veel wikken en wegen laat je de offerte maken en kun je gaan bestellen!

Je zult zien dat er nog best wat komt kijken bij de organisatie van een leuk uitje. Maar doordat je er veel bij betrokken bent zal het plezier des te groter zijn en al helemaal als iedereen achteraf tevreden weer naar huis gaat.