Een slimme ondernemer heeft zo min mogelijk kosten en houdt hierdoor een groter deel van de omzet over als winst. Er zijn diverse manieren om kosten te besparen binnen de organisatie en een van deze manieren is door het zakelijke energieverbruik te laten dalen. Dit kun je doen door deze drie eenvoudige tips te gebruiken.

Krijg inzicht in je verbruik met een slimme energiemeter

Een slimme energiemeter geeft meer inzicht in jouw energieverbruik. Je ziet niet alleen hoeveel energie je gebruikt, maar ook waar jouw energie precies naartoe gaat. Zeker omdat je vaak geen idee hebt welke apparaten en handelingen nu het meeste energie verbruiken, kan het heel verhelderend zijn.

Gebruik het inzicht om je verbruik te verminderen

Heb je inzicht in de hoeveelheid energie die je gebruikt en in waar deze energie naartoe gaat, dan is het gemakkelijker om energie te besparen. Zie je bijvoorbeeld dat je grootverbruik gas nodig hebt om jouw bedrijf te kunnen runnen? Dan kun je een plan bedenken om jouw gasverbruik te verminderen. Je kunt bijvoorbeeld nieuwe apparatuur aanschaffen die zuiniger is, maar je kunt ook op andere manieren energie gebruiken om kosten te besparen.

Er zijn vele manieren om energie te besparen als je eenmaal inzicht hebt in jouw energieverbruik. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om die machine die echt stroom vreet te vervangen door een groener en zuiniger exemplaar, maar je kunt ook gebruik maken van groene stroom. Afhankelijk van jouw huidige verbruik en de manieren waarop je jouw verbruik kunt verminderen, bedenk je zelf of in samenwerking met een expert een plan om het verbruik te verminderen.

Zakelijke energie vergelijken

Tot slot raden wij je altijd aan om zakelijke energie te vergelijken als je een nieuw energiecontract af gaat sluiten. Door energieleveranciers met elkaar te vergelijken, vind je niet alleen de leverancier en het pakket dat het beste bij jouw bedrijf past, maar vind je ook de leverancier met de meest aantrekkelijke tarieven. Dit betekent dat je veel geld kunt besparen op jouw jaarlijkse energiekosten, simpelweg door niet meteen een contract af te sluiten als je over wilt of moet stappen. Vergelijk zakelijke energieleveranciers eerst met elkaar en je bespaart tientallen tot honderden euro’s per jaar.