Of je nu een dagje weg gaat, een weekend of twee weken op vakantie. Je wilt er natuurlijk heelhuids aankomen zonder al te veel problemen onderweg. Op een vliegreis heb je zelf weinig invloed maar ga je met een auto op vakantie zorg dan dat deze betrouwbaar is. Heb je zelf wat problemen met je eigen auto, kijk dan eens op de website van Quality Car Rent en huur een auto om problemen te voorkomen.

Waar moet je nog meer op letten?

Op internet kun je van allerlei soorten checklisten vinden om je voor te bereiden op een vakantie. Het belangrijkste wat je moet onthouden is dat je zeker je paspoort of identiteitskaart niet vergeet. Zonder deze documenten kun je vaak niet inchecken bij je hotel en mag je tevens het vliegtuig niet in.

Wanneer je begint met je koffer in te pakken is het verstandig om eerst al je spullen op bijvoorbeeld je bed te leggen. Op deze manier kun je alles nog eens door je vriend of vriendin laten controleren. We beginnen met de basis. Pak de kleren die je denkt nodig te hebben en neem voor de zekerheid een vest mee ook al ga je naar Spanje. Je bent dan in ieder geval voorbereid op onverwacht weer. Vervolgens pak je je toilet spullen. Neem in ieder geval het volgende mee: een tandenborstel met tandpasta, gel/haarlak, scheermesje met scheerschuim, en shampoo. Verpak bijvoorbeeld wel je shampoo in een boterhamzakje. Niets is zo vervelend als een open geklapte shampoo fles waardoor je halve koffer onder zit. In principe heb je de primaire behoeften nu al bij elkaar gepakt. Maar je telefoon oplader en camera zijn natuurlijk ook erg belangrijk. Je wilt wel alles vast kunnen leggen op vakantie en bereikbaar zijn.

Vergeet ook absoluut niet om je reisdocumenten van te voren al te printen. Dit om een spoedig verloop op het vliegveld te garanderen.

Mocht je nu een auto huren voor vakantie. Vraag dan altijd naar de voorwaarden en voor welke landen de auto verzekerd is. Voor sommige landen is een extra verzekering vereist. Wanneer je hier na vraagt zal het verhuur bedrijf dit voor jou in orde maken.

Huis afsluiten

Een dag voordat je gaat vertrekken moet je in huis nog een aantal dingen regelen. Veel apparaten staan op stand-by wanneer je ze “uit zet”. Haal van de apparaten die niet aan hoeven te staan de stekkers er uit. Je wil niet midden in de nacht gebeld worden dat er brand is in je huis omdat je broodrooster kortsluiting heeft gemaakt. Sluit alles ook goed af. Doe alle ramen dicht en eventueel de rolluiken ook. Het beste is om een vriend of buurtgenoot af en toe naar het huis te laten gaan. Deze persoon kan ‘s ochtends de rolluiken omhoog doen en ‘s avonds weer naar beneden. Vraag dit op tijd zodat je zeker iemand hebt die hier tijd voor heeft.
Buiten dit alles wens ik je een fijne reis en een lekkere vakantie.