Het is voor veel mensen dé ultieme droom: een (vakantie) huis in Spanje kopen. Een woning aan bijvoorbeeld de Costa Blanca, Costa del Sol of de Costa Brava is uiteraard de ultieme plek om afstand te doen van het hectische leven zoals wij kennen, maar ook om te verhuren en hier een passief verdienmodel van te maken. Uiteraard zijn er wel een aantal zaken waar u aan moet denken om deze droom in vervulling te laten gaan. We vertellen u er meer over.

Waarom een huis kopen in Spanje zo aantrekkelijk is 

Het zal weinig moeite kosten om argumenten aan te dragen waarom het zo aantrekkelijk is om een huis te kopen in Spanje. Uiteraard speelt voor veel mensen het gunstige klimaat een belangrijke rol. In Spanje valt immers veel minder regen dan in ons land en de temperaturen zijn het gehele jaar door een stuk aangenamer. Veel mensen voelen zich al bij de gedachte hieraan veel prettiger.

Het leven en de cultuur zoals we die kennen in Spanje verschilt dan ook sterk met Nederland. Spanjaarden houden van het relaxte leven en genieten hier met volle teugen van. Dit merk je niet alleen aan de Spaanse keuken maar ook in het overige dagelijkse leven, dat zich voornamelijk buiten afspeelt. Veel mensen zien het kopen van een huis in Spanje dan ook als het definitief zetten van een stap in een nieuw (en vooral ander) leven.

Hier moet u aan denken bij het kopen van een huis aan de Costa Blanca, Costa del Sol of de Costa Brava!

De stap om een droomhuis te kopen aan bijvoorbeeld de Costa Blanca, Costa del Sol of de Costa Brava is niet zomaar gezet. Er zijn een aantal zaken waar u zeker aan moet denken bij het maken van deze beslissing. Om u hier inzicht in te geven benoemen we hieronder een aantal stappen die gezet moeten worden in dit proces:

  • Aanvragen van een NIE-document (Numero de Identidad de Extranjero);
  • Het openen van een Spaanse bankrekening als residente bij emigratie of als no- residente als u ervoor kiest om een hoofdverblijf in Nederland of in België aan te houden;
  • Het controleren van onroerend goed gerelateerde zaken die betrekking hebben op de woning waar u interesse in heeft;
  • Het tekenen van een reserveringscontract en uiteindelijk het koopcontract;
  • De daadwerkelijke overdracht van de woning door het tekenen van de notariële koopakte, de escritura;
  • Het afdragen van de belastingen die afgedragen moeten worden bij het kopen van een huis in Spanje.

Zoals u ziet komt er best wel wat kijken bij het kopen van een huis aan de Costa Blanca, Costa del Sol of de Costa Brava. Het wordt dan ook zeker aangeraden om u hierbij te laten ondersteunen en vertegenwoordigen door een deskundige op dit gebied.

Huis kopen Costa Brava
Huis kopen Costa Blanca

Gespecialiseerde Nederlandse makelaar voor het kopen van huizen in Spanje

Het probleem binnen de Spaanse makelaardij is dat er geen specifieke diploma’s vereist zijn om een makelaarskantoor in dit land te starten. Hierdoor is er een ware wildgroei ontstaan in “gelukszoekers” die menen veel geld te kunnen verdienen in deze sector. In dit soort kantoren zijn mensen werkzaam die onvoldoende kennis hebben op dit gebied. Dit komt uiteraard tot uiting in de serviceverlening. Er wordt (te) weinig tijd vrijgemaakt voor het uitzoeken en legaliseren van benodigde papieren of het goed voorlichten van de huizenkopers. Hierdoor kunt u voor grote verrassingen komen te staan bij het kopen van een huis in Spanje en onnodig in grote problemen komen.

Frans Mulder is een Nederlandse makelaar die zich gespecialiseerd heeft om mensen te helpen die geïnteresseerd zijn in het kopen van huizen in Spanje. In de 25 jaar dat we actief zijn in dit gebied (letterlijk én figuurlijk in dit geval), hebben we een uitstekende vakkennis opgebouwd. We kunnen u van dienst zijn gedurende het hele proces van het kopen van huizen in Spanje. We zijn een Nederlands bedrijf dat werkt vanuit ons hoofdkantoor in Hardinxveld-Giessendam, maar we hebben ook medewerkers die gestationeerd zijn aan de diverse Spaanse Costa’s.

Heeft u interesse om een droomhuis te kopen in Spanje?

We adviseren u graag persoonlijk over de mogelijkheden die aansluiten bij uw wensen en budget. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Ons telefoonnummer is 0184-630644.