Nekpijn en oplossingen met behulp van het tapen met kinesiotape.

 

We bespreken hier een nekpijn behandeling met kinesiotape.

Wat zijn de symptomen van nekpijn?

  1. De eerste symptomen zijn: Pijn in de nek, schouder en arm, stijfheid in de nek en beperkingen in de bewegingen.
  2. Langere tijd in dezelfde houding zitten of staan veroorzaakt pijn, zwellingen of stijfheid in de nek. Pijn in nek en schouders mogelijk uitgebreid naar de occipitale regio, wat hoofdpijn kan veroorzaken, en bovenste ledematen.
  3. Soms kan dit ook gepaard gaan met een gevoel van duizeligheid, het gevoel alsof de kamer draait. Dit gevoel kan ook leiden tot misselijkheid en braakneigingen.
  4. Bij patiënten met ernstige aandoeningen kan dit leiden tot een gevoel van zware schouders en ledematen. Voorwerpen kunnen soms makkelijk en onverwacht uit de handen vallen. Maar ook een zwaar en wankel gevoel in de benen kunnen voorkomen en het lopen bemoeilijken.

 

KINESIOTAPING METHODES, EN BESCHRIJVING:

  1. X-vorm kinesiology tape op de zere plek
  2. Y-vorm kinesiology tape van de nek naar de lage rug.
  3. I-vorm kinesiology tape van schouder naar nek.

De X-vorm kinesiotape lift de huid op de pijnlijke plek en geeft vrijwel onmiddellijk verlichting.

 

De Y-vorm kinesiotape zorgt voor een stimulering van de lymfe toevoer naar rug- en halswervels, om zo sneller ontstekingen te kunnen elimineren. Nekspieren gaan ontspannen en dragen daardoor elementair bij aan een voorspoediger genezingsproces.

 

De I-vorm kinesiotape van nek naar schouder(s) zorgt voor een meer ontspannen spierfunctie en een beter doorstroming van bloed-en lymfevaten. Hierdoor zullen spieren en gekwetste weefsels sneller genezen.

 

Patiënten kunnen in het begin een gevoel van uitrekken ervaren wanneer de kinesiotape is aangebracht. Dit gevoel is meestal de volgende dag al verdwenen. Wat over blijft is het gevoel van het verlichten van pijn en het ontspannen van spieren.

 

Conclusie: Kinesiotape is voor fysiotherapeuten een extra hulpmiddel om patiënten van kwalen en pijnen af te helpen. Vooral bij nekklachten, zijn de uitstralingen naar ledematen en rug, niet te onderschatten symptomen die een goed functioneren in de weg staan.

 

Uzelf behandelen met kinesiotape kan. Laat u wel eerst adviseren door een professional.