Wanneer je op zoek bent naar een toekomst in de opleiding in de timmer/meubelindustrie, is het mogelijk een praktijkgerichte opleiding te volgen bij SPTM. SPTM is een opleidingsinstituut dat jonge vakmensen opleid voor een baan in de timmer/meubelindustrie. Op basis van BBL of BOL is het mogelijk verschillende opleidingen op verschillende niveaus te volgen.

Meubelmaker

De bouwopleiding tot meubelmaker is te volgen op zowel niveau 1,2,3 en niveau 4. De opleiding staat centraal voor het fijn bewerken van hout, kunststof of andere moderne materialen. Ook leer je omgaan met verschillende soorten gereedschap en machines zodat je instaat bent verschillende producten te maken. Afhankelijk van het niveau leer je hiernaast de daarbij passende verantwoordelijkheid. Zo leer je met niveau 1 voor assistent meubelmaker. Met niveau 2 leer je voor interieurbouwer, montagemedewerker en scheepsinterieurbouwer. Bij niveau 3 leer je voor allround interieurbouwer en allround scheepsinterieurbouwer. En met niveau leer je voor kabelfunctionaris in de meubelindustrie. De opleiding heeft een zeer praktijkgerichte opzet, waardoor je de theorie vrijwel gelijk in de praktijk kan toepassen. De duur van de opleiding zal in combinatie met BBL of BOL 2 jaar duren.

Timmerman

Ook voor de bouwopleiding tot timmerman in de timmerindustrie zal een zeer praktijkgerichte opleiding zijn die met BBL of BOL te volgen zal zijn en 2 jaar zal duren. Tijdens de opleiding leer je ruimtes af te timmeren, plafonds en dakwerken te maken en kozijnen te timmeren. Ook leer je hoe deuren en ramen te monteren en herstelwerkzaamheden te verrichten. De inhoud van de opleiding varieert per niveau en is op 4 niveau’s te volgen. Met niveau 1 leer je voor assistent timmerman. Met niveau 2 leer je voor elementenbouwer en montagemedewerker van gevelelementen. Met niveau 3 leer je voor allround montagemedewerker van gevelelementen en all en allround elementenbouwer. En met niveau 4 leer je voor kaderfunctionaris in de timmerindustrie.

Kijk voor meer informatie over de bouwopleidingen op http://www.bouwopleidingzuidwest.nl/