In het dagelijks leven maak je veel mee en gebeurt er veel. Het kan voorkomen dat je eens een heftige gebeurtenis hebt ervaren waar je in het dagelijks leven last van hebt. Dit kan komen door angst of gevaar gevoelens die je hebt ervaren. Wanneer de impact niet verwerkt is dan kan jouw lichaam en hersenen de verkeerde gevoelens opwekken tijdens situaties die niet gevaarlijk zijn. Dit is het begin van een trauma.

Traumatische symptomen gebeuren vaak snel na een heftige gebeurtenis. Stress, slaapstoornissen, nachtmerries, angst, schaamte, hyper, flashbacks, schuld en meer zijn symptomen waar je aan kunt denken. Wanneer hier niets tegen doet, blijven de symptomen ontstaan en zal het niet vanzelf weg gaan. Het is belangrijk om dit op te laten lossen met behulp van traumatherapie. Het gevolg is dat er meer symptomen ontstaan zoals vergeetachtigheid, schrik, angst, hyperventilatie, depressie en meer.

Traumatherapie helpt je verder

Het is belangrijk dat bij een traumatische gebeurtenis snel wordt gehandeld om de trauma te verwerking. Met behulp van trauma therapie wordt je geholpen om trauma’s te verwerken en om te gaan met symptomen. Het doel is om jou mentaal in balans te brengen. Het gevolg kan leiden tot extreme ziektes waar je sociaal, emotioneel, lichamelijk en mentale schade aan overhoud.

Je kan hulp vragen bij een dichtstbijzijnde psychologenpraktijk die traumatherapie kan aanbieden. Neem eens contact op!