Vele mensen zitten vaak in dubio of ze willen verhuizen of toch het huis gaan verbouwen. Ze voelen alsof ze het huis ontgroeid zijn, het is wat te klein of zijn klaar voor een nieuwe uitdaging. Een nieuwe start, dat is waar zij aan toe zijn. Wanneer je in zo’n dubio zit zijn er aan aantal punten die je jezelf af moet vragen.

  • Wat is het budget wat ik beschikbaar heb
  • Wat zijn de wensen en behoeften van een huis
  • Voldoet je huis aan aan de wensen en behoeften of is dit realiseerbaar

Budget

Wat het budget is dat je beschikbaar hebt is gemakkelijk achter te komen. Door een afspraak met de hypotheek of de bank te maken, kan er inzicht verleent worden in de capaciteiten die mogelijk zijn voor jou. Hierin zie je al snel of het budget voor een grotere of mooiere woning er is.

Wensen en behoeften

Het is belangrijk dat je de wensen en behoeften die je van een woning heb inzichtelijk maakt. Wat is de reden dat je in een dubio zit of je wilt verbouwen of verhuizen. Ben je het huis ontgroeid of ben je toe aan een huis die een maatje groter is?

Realiseren wensen en behoeften

Wellicht is de keuze sneller gemaakt. Wanneer de wensen en behoefte gerealiseerd kunnen worden in het eigen huis, is dit vaak goedkoper. Een verbouwing geeft vaak het gevoel alsnog je op een ‘nieuw stekje’ beland bent. Vaak gaat het niet eens gepaard met een uitgebreide verbouwing. Door bijvoorbeeld het bouwen van een lichtstraat in je huis. Het zorgt ervoor dat er een prachtige lichtinval gecreëerd wordt en de ruimte een stuk groter lijkt. Ook het aanbouwen van een veranda geeft het huis een langer aanzicht. Tevens is het aangenaam om in de zomer heerlijk te genieten van de veranda.

Kijk voor meer informatie over lichtstraten en veranda’s op http://www.niekroos.nl/