Het onderwijs komt geregeld naar voren in het nieuws. Toch gaat het maar zelden over online bijles. Deze vorm van bijles lijkt er langzaam maar zeker in te sluipen, in onderwijsland, zonder dat het echt opgemerkt wordt door het grote publiek. Maar het is in opkomst, ook in Nederland.

Online bijles: nog in de kinderschoenen.

Eerlijk is eerlijk, online bijles staat momenteel nog in zijn kinderschoenen en heeft nog een lange weg te gaan voordat het volledig geaccepteerd zal zijn. Toch kunnen we, net als bij de zomerschool, een groei constateren op dit gebied.

Het Britse Edtech Europe heeft voorspeld op basis van onderzoek dat zij hebben verricht, dat het geven van online bijles tot de top 10 van grootste e-learning industrieën zal gaan behoren in de komende 3 jaar.

Het geven van online bijles is geen nieuw fenomeen. Het wordt al enige jaren toegepast in andere landen, zoals de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Maar ook in Nederland zie je steeds meer huiswerkbegeleidingsinstituten online bijles aanbieden.

Wie maken gebruik van online bijles?

De mensen die gebruikmaken van online bijles zijn over het algemeen kinderen in het voortgezet onderwijs. Dit is de doelgroep dat zich veel bezighoudt met nieuwe technologieën en hierdoor wel heil zien in deze vorm van bijles. Daarnaast hoeft het kind de deur niet uit, waardoor vriendjes en vriendinnetjes niet hoeven te weten dat het bijles nodig heeft. Want laten we eerlijk zijn, kinderen hebben over het algemeen veel ‘belangrijkere’ dingen te doen dan met school bezig te zijn, laat staan met het volgen van bijles. Niemand wil uitgemaakt worden voor studiebol, dat hoort gewoon niet.

Bijles Groningen.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door huiswerkbegeleiding regio Groningen. Uw adres voor huiswerkbegeleiding aan huis en online bijles.