Je hoort het vaak van professionals; Als je thuis graag wilt gaan klussen, koop dan goed gereedschap. Maar wat is goed gereedschap en wat bedoelen deze ”professionals” met goed gereedschap?

Kwaliteitsnormen

Wat men vooral wilt zeggen met goed gereedschap is dat dit gereedschap moet voldoen aan hoge kwaliteitseisen, maar gek genoeg voldoet heel veel gereedschap hieraan. Tegenwoordig kun je werkelijk overal gereedschap kopen zoals bij de Aldi en de Lidl en dit gereedschap is helemaal zo slecht nog niet. Zo kun je tegenwoordig al voor 20 tot 40 euro een zeer behoorlijk schroefboormachine kopen bij deze supermarkten en deze elektrische gereedschappen voldoen aan alle Europese richtlijnen voor veiligheid.

Uiteraard heeft dit gereedschap vaak een kortere levensduur dan bijvoorbeeld Makita gereedschap, maar daar zijn de prijzen dan ook naar. Wel moet gezegd worden dat een hobbyist veel minder vaak gebruik maakt van zijn of haar gereedschap dan een professional en zodoende naar alle waarschijnlijkheid toch lang van het gereedschap gebruik kan maken.