Aprilia is al vele jaren lang het merk als het gaat om sportieve en kwalitatief goede motoren, brommers en scooters. Aprilia is Italiaans en dat merk je meteen. De Italianen staan bekend om stijl en design. Met een Aprilia scooter heb je dus iets goeds in handen.

Wat velen niet wisten is dat Aprilia een onderdeel is geworden van Piaggio in 2004. Piaggio is bekend van de Piaggio Zip en de Piaggio Vespa. De laatste is een van de meest bekende retro scooter model.

Aprilia scooter is super sportief

Een Aprilia scooter is niet een van de aller goedkoopste maar wel een van de aller beste. Het design is ongekend en altijd gestroomlijnd. Ben je op zoek naar een sportieve scooter dan mag je dit merk niet ongemerkt voorbij laten gaan.

De SR50

De Aprilia SR50 is een van de meest populaire scooters uit het Italiaanse design. De prijs begint bij zo’n 1800 Euro voor de Motard uitvoering. Hier praten we over een 2-takt scooter welke luchtgekoeld is en beschikt over een 14 inch voor- en achterwiel. Wie zich heeft verdiept in scooters en bandenmaten weet meteen dat 14 inch heel groot is. Grote wielen zorgen voor veel betere rijeigenschappen zoals wegligging, bochtengedrag, grip en veiligheid.

Aprilia opvoeren

Wie een Aprilia scooter koopt is er van verzekerd dat deze goed is op te voeren. Wil je sneller dan de rest dan is de keuze makkelijk. Met een Aprilia scooter kun je namelijk alle kanten uit. Wil je keihard optrekken maar niet harder dan 45km p/u kunnen met de bromvariant? Dat kan!

Wist je dat Aprilia scooters in het land van herkomst standaard al een stuk harder rijden dan hier in Nederland? Koop je in Italië een Aprilia scooter dan rijdt deze vaak al zo’n 70 km per uur. Zodra ze naar Nederland worden geëxporteerd wordt er een begrenzer aangebracht zodat hij niet harder kan dan de maximum toegestane snelheid in Nederland. Haal de begrenzer er af en klaar is kees!