Voor een student is iedere uitgegeven euro te veel. Een hbo studie kost bijvoorbeeld al €2.000,- per jaar. Hier komen de kosten voor boeken dan nog bij natuurlijk. Een bijbaantje heb je dan ook altijd wel nodig, tenzij je gulle ouders hebt. Maar hoe kun je als student zijnde besparen op je kosten?

Kortingen

Als student zijnde kun je vaak aanspraak maken op verschillende studenten kortingen. Zo kun je op diverse producten of activiteiten korting krijgen op vertoning van een studentenpas. Wil je bijvoorbeeld een filmpje pakken in de bioscoop koop dan een studentenkaartje zodat je €2,- korting krijgt. Het is misschien niet veel maar iedere euro korting is er een.

Besparen op eten

Ben je iemand die graag een ontbijtje eet? Ga dan eens naar de Ikea of de Hema. Hier kun je namelijk al voor één euro ontbijten. Wat betreft het avondeten is het verstandig om samen met je huisgenoten te eten. De meeste producten worden verkocht in maaltijden voor 2 tot 3 personen. Willen je huisgenoten liever voor zichzelf koken? Vries je maaltijden dan in. Op deze manier kun je de kosten en het eten verdelen over een paar dagen. Je zal wel wat vaker hetzelfde eten maar wanneer je lekkere dingen maakt moet dit geen probleem zijn.

 

Let er bij winkelen in de supermarkten op dat er vaak producten tegen korting worden aangeboden omdat ze bijvoorbeeld nog maar 2 dagen geldig zijn. Wanneer je deze koopt en ze op die dag nog op eet bespaar je vaak nog een euro.

Besparen op wonen

Ga geen nieuwe meubels kopen. Oké de Ikea is redelijk goedkoop maar als je echt goedkoop uit wil zijn plaats je gewoon een oproep op Facebook of ga je langs bij een kringloop winkel. Vaak vind je hier meubels in een redelijk goede staat voor een fractie van de nieuwprijs.

 

In het weekend gaan studenten vaak naar huis. Als je slim bent spreek je met je ouders af dat zij in dit weekend jouw kleren wassen. Eventueel kun je ook overgebleven maaltijden uit het weekend invriezen en mee nemen naar je studentenkamer.

Overige bespaar tips

Ken je wat meisjes van een kappersopleiding? Geef dan aan dat je graag model wil zijn. Meestal kost het je niks behalve een uurtje van je tijd in de avond. Je haar wordt prima geknipt en je geeft er geen geld voor uit. Wat wil je nog meer? Ditzelfde geld overigens voor fysiotherapie en tandheelkunde studenten.

 

Neem een goedkoop mobiel abonnement waar toch veel in zit. Zoals bij Robin Mobile bijvoorbeeld. Hierbij heb je de keus uit diverse abonnementen waarbij in principe alleen de internet snelheid anders is. Wanneer je alleen maar wat Whatsappt op je telefoon kan dit erg voordelig voor je zijn. Lees meer over bespaar tips omtrent mobiele data in dit artikel.

 

Wanneer je toch op vakantie wil in de zomer houdt dan verschillende websites in de gaten zoals: Groupon of vakantiepiraat. Op deze websites kom je regelmatig leuke aanbiedingen tegen voor stedentrips en complete vakanties.
Doe al je kleingeld in een spaarpot. Wanneer je kleingeld hebt geef je dit vaak onnodig uit. Je kunt het beter in een spaarpot opbergen zodat je in principe spaart zonder dat het echt je financiën schaad.