Heb je er weleens aan gedacht om een bewakingscamera aan te schaffen? Veel mensen denken bij een bewakingscamera of CCTV direct aan bedrijven, maar ook voor je eigen woning kan het zeer geschikt zijn om daar ook eens na te denken over een goede bewakingscamera.

Het is natuurlijk belangrijk om dan goed te bekijken welke bewakingscamera het beste bij jou en jouw situatie past. Hoe groot is je huis? Als je een (erg) groot huis hebt, heb je misschien wel meerdere bewakingscamera’s nodig, bijvoorbeeld aan de voorkant en aan de achterkant. En als je dat bepaald hebt, is het ook belangrijk om te overwegen wat voor soort bewakingscamera je wilt ophangen.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de oude vertrouwde analoge bewakingscamera. De analoge bewakingscamera’s doen al jaren trouwe dienst en zijn bovendien ook niet erg kostbaar om aan t schaffen. Het is echter wel zo dat de beelden van een analoge bewakingscamera vaak niet echt heel scherp zijn. Dit kan een nadeel zijn als het belangrijk is om van de beelden ook echt te kunnen zien wie erop staan. Als dat belangrijk is in jouw geval, is het misschien beter om voor een wifi en/of draadloze bewakingscamera te kiezen. Deze bewakingscamera’s leveren scherpere beelden en bovendien is het natuurlijk ook heel handig als je geen vervelende draden en dergelijke hoeft door te trekken.

Een bewakingscamera of een CCTV installatie moet altijd worden geïnstalleerd door een professionele installateur. De meeste verkopers van bewakingscamera’s bieden deze service dan ook aan, vaak inbegrepen bij de prijs. Een installateur test, met onder andere een CCTV tester of alles naar behoren en zal dan ook niet vertrekken voordat alles volledig in werking is gesteld en klaar is voor gebruik. Je hebt natuurlijk ook altijd garantie, ook fijn om te weten mocht er iets stuk gaan.