Snellere screening van nieuwe varianten moet pandemie indammen

30 maart 2021 – De mutaties van het COVID-19 virus worden wereldwijd gevolgd en onderzocht. Eurofins Technologies lanceert een verbeterde RT-PCR-kit om mutaties razendsnel te identificeren. Binnen twee uur zijn de resultaten beschikbaar. De nieuwe kit kijkt bovendien naar meer verschillende mutaties. Zo herkent de kit de zorgwekkende Zuid-Afrikaanse variant. De kit is vanaf nu beschikbaar voor gezondheidsdiensten, ook op de Nederlandse markt.

Omdat de resultaten al binnen twee uur beschikbaar zijn, zorgt de kit voor snellere screenings en verbetering van de capaciteit voor sequencing. Deze snelheid is van groot belang om de pandemie te kunnen indammen. Juist omdat nieuwe varianten zich nog gemakkelijker verspreiden, een ernstiger ziektebeeld laten zien en soms zelfs na vaccinatie aan de immuunrespons van het lichaam kunnen ontsnappen.

Snelle COVID ontwikkelingen het hoofd bieden

Laboratoria gebruiken de kit om mutaties te identificeren in monsters die positief zijn getest. Eurofins Technologies is marktleider op het gebied van opsporing van SARS-CoV-2 en monitort voortdurend de komst van nieuwe SARS-CoV-2-varianten. Op basis van die onderzoeken ontwikkelt het wereldwijde concern nieuwe producten, waaronder de PCR-kits, om de snelle ontwikkelingen op het gebied van COVID het hoofd te bieden.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Eurofins Technologies en Rodrigo Berlie: ir@eurofins.com

Over de kit: 

De GSD NovaType II SARS-CoV-2-kit bevat specifieke primers en probes voor de amplificatie en opsporing van specifieke RNA-sequenties die specifieke SARS-CoV-2 S-genvarianten vertegenwoordigen. De kit wordt geleverd in een gebruiksklaar formaat met optionele interpretatiesoftware. Het assay is gevalideerd op de qPCR-platforms AriaMxTM en AriaDxTM van Agilent Technologies en zal binnenkort worden gevalideerd op andere thermocyclers. Het assay is momenteel uitsluitend bestemd voor gebruik in onderzoek, maar verwacht wordt binnenkort de CE-IVD-markering te krijgen. 

Over Eurofins – de wereldleider op het gebied van bio-analytica

Eurofins is Testing for Life 

Eurofins is een wereldleider op het gebied van het testen van voedingsmiddelen, milieu-, farmaceutische en cosmetische producten, en van diensten met betrekking tot organisatie van contractonderzoek voor de agrowetenschappen. Eurofins is een van de marktleiders op het gebied van tests en laboratoriumdiensten voor genomica, onderzoeksfarmacologie, forensisch onderzoek, geavanceerde materiaalwetenschappen en ter ondersteuning van klinische studies, en is ook wereldwijd in toenemende mate actief voor organisaties die zich bezighouden met contractontwikkeling en -productie. De Groep groeit ook snel op het gebied van hooggespecialiseerde en moleculaire klinische diagnostiek en invitro diagnostiek.

Eurofins biedt met meer dan 50.000 medewerkers in een gedecentraliseerd en ondernemend netwerk van meer dan 800 laboratoria in meer dan 50 landen een portfolio van meer dan 200.000 analytische methoden om de veiligheid, identiteit, samenstelling, authenticiteit, oorsprong, traceerbaarheid en zuiverheid van een breed scala van producten te evalueren, en levert tevens innovatieve klinische diagnostische testdiensten en in-vitro diagnostische producten.