Hou jij van een industrieel sfeertje in huis, dan is deze nieuwste woontrend wellicht iets voor jou: haal de fiets of je Harley uit de schuur en integreer hem in je interieur!

Zijn alle fietsen geschikt?

Oké, het is misschien aan de heftige kant, maar je ziet het steeds vaker terugkomen in de woonmagazines. Het zal niet voor iedereen weggelegd zijn, maar heb jij altijd ruimte te kort dan kun je nu geoorloofd je fiets aan de muur hangen. Niet elke fiets kan hiermee echter weg komen. Heb jij een mooie, vintage fiets dan is hij zeer geschikt. Heb jij een afgetrapte racefiets met een slag in het wiel, doe dan maar liever niet.

Fiets aan de muur

Je vraagt je misschien af hoe je een fiets sfeervol kan toevoegen aan je woning. Een herenfiets is het makkelijkst. Heb je een lege muur waar je maar niets leuks voor kunt bedenken, zet je fiets daar neer! De stang van een herenfiets is hierbij heel functioneel. Hang er bijvoorbeeld mooie bloemen aan. Ben jij heel creatief ingesteld, maak dan een fietsplankje. Die is een plankje met een inkeping. Het plankje bevestig je aan de muur en de fiets hang je plat tegen de muur in het muurplankje op. Op dit plankje kun je een leuk fotolijstje zetten, kaarsen, bloemen, wat je maar wil!

Fietsen en motors

Voor gaaf een Esher-effect kun je ook fietsen aan de onderkant van de trap bevestigen, alsof ze omhoog gaan. Je hebt hier dan wel een open trap voor nodig. Heb je een mooie motor en een grote huiskamer, dan kun je die anno 2014 ook gewoon in de woonkamer zetten, zodat je er heel de dag van kan genieten! Zet hem in een hoek neer, hang er wat schilderijtjes achter en schijn er een hanglamp op. En niet te vergeten: haal de vrouw over!