Wat is geel goud?
Naast witgoud is er ook geel goud. Geel goud is vooral verkrijgbaar in 14 en 18 karaats omdat deze nog perfect dagelijks te dragen zijn. Wanneer het meer karaats wordt, wordt de armband minder stevig omdat de gebruikte metalen koper en zilver er dan niet genoeg in zitten. In witgoud worden andere metalen gebruikt. Zo zit er in witgoud nikkel, zink en soms platina. Als afwerking wordt er gebruik gemaakt van rhodium om het nog witter te doen lijken. Geel goud maakt niet gebruik van een afwerking omdat het al een gele kleur van zichzelf heeft.
Op het moment is witgoud populairder dan geel goud, maar vooral mensen die houden van een sterke goude kleur zullen geel goud niet snel opgeven voor het witte goud.
Soorten geelgouden armbanden
Een aantal van de vele soorten geelgouden armbanden worden hieronder beschreven.
Parelarmband
Parelarmbanden zijn opgemaakt uit parels. Ze naast geel goud in vele soorten materiaal verkrijgbaar.

Slavenarmband
De slavenarmband is een onbuigbare armband die vaak makkelijk om te doen is door het hebben van een sluiting. Toch zijn er ook de zogenaamde bangle slavenarmbanden verkrijgbaar die geen sluiting hebben en daardoor lastig om te doen zijn omdat ze over de pols geschoven moeten worden. Geelgouden armbanden zijn door de sterke gele kleur een mooie toevoeging als sieraad.

Tennisarmband
Dunne, stijlvolle armbanden. Dat zijn tennisarmbanden. De uit diamanten opgemaakte armband heeft een symmetrisch patroon. Bij geelgouden armbanden bestaan de delen waar de diamanten in zitten uit geel goud.

Met edelsteen
Geelgouden armbanden worden afgemaakt met edelstenen. Hierbij heb je nog vele keuzes.
Hoeveel karaats goud?
Karaats goud geeft aan hoeveel fijngoud er in de armband verwerkt is. 14 en 18 karaats goud zijn de meest gebruikte soorten bij geelgouden armbanden. 24 karaats goud bestaat wel, maar is niet erg stevig en daardoor niet veel verkrijgbaar.
Conclusie
Als je geel goud als sieraad wilt dragen dan zijn armbanden een mooie toevoeging. Ze geven je uiterlijk een stralende look en zijn in veel soorten beschikbaar.