Zeg je Afrikaanse safari, dan zullen de meeste mensen als eerste aan Zuid-Afrika denken. Maar wist je dat Botswana ook een geweldige locatie is voor een safari en/of een rondreis Botswana? Het gegeven van een safari Botswana staat nog in de kinderschoenen, maar is juist daarom erg de moeite waard. Het land is namelijk bijvoorbeeld veel minder toeristisch dan bijvoorbeeld Kenia en Zuid afrika. De natuur is nog ongerept en avontuurlijk, maar de reizen zijn wel goed geregeld en georganiseerd. Voor je safari Botswana zou je daarom prima voor een lokale organisatie kunnen gaan: zij hebben ten slotte vaak de meeste kennis in huis en bovendien is het natuurlijk een goede manier om de lokale economie te steunen.

Een rondreis Botswana komt vaak wel wat duurder uit dan een rondreis in een ander Afrikaans land. Het is echter wel zo dat je daarvoor wel echt kwaliteit aangeboden krijgt. Er zijn ook goedkope opties, die toch zeer goed te nemen zijn. In het noorden liggen de parken bovendien dicht bij elkaar, waardoor er minder reiskosten zijn en men zo veel meer kan zien tijdens de safari in Botswana. In andere landen liggen de gebieden vaak weer verder uit elkaar. Doordat alles relatief dicht bij elkaar ligt, is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een kudde of een andere groep dieren voor langere tijd te volgen. Zo krijg je natuurlijk nog meer mee van de wilde dieren en hoe zij leven.

Helaas is het bijna altijd zo dat goedkoop duurkoop is en dat geldt eigenlijk voor elke safari, maar zeker voor een safari botswana. Lagere prijzen gaan eigenlijk altijd wel ten koste van iets: onderhoud van materiaal, de kwaliteit van de gidsen die meegaan. Bovendien zijn de organisaties die zo goedkoop mogelijk een safari proberen aan te bieden ook nog niet echt bezig met de langere termijn. Het is ontzettend jammer om deze ondernemingen in stand te houden, omdat zij op langere termijn niet goed zijn voor Botswana en de toekomstige generaties misschien dan wel niet meer zo zorgeloos kunnen genieten van een rondreis Botswana.