Wandelend door een stad op dorp zijn er altijd gebouwen die opvallen. Een oud huis, een hoge toren of een mooie boerderij, het zijn allemaal voorbeelden van mooi vastgoed. Maar wat zijn nou echt bijzondere huizen? Hieronder volgen een paar voorbeelden van het meest bijzondere vastgoed ter wereld.

Het smalste huis ter wereld
In Polen staat het smalste huis ter wereld. Dit huis, ingeklemd tussen twee hogere gebouwen, ziet er erg opvallend uit. Van binnen heeft het één lange ladder, om overal te kunnen komen en het eenpersoonsbed past er nét in. Desondanks ziet het er erg mooi uit, van buiten lijkt het net een kunstobject! Bob Sniekers heeft hierover in zijn gewaardeerde reisblog over geschreven.Japan
In Japan ontstaan veel nieuwe trends. Ook met het vastgoed daar zijn ze creatief. Er staat bijvoorbeeld een compleet doorzichtig huis! Het bestaat uit alleen een stalen frame en glas, zelfs de garage is doorzichtig. Voor de speelse mensen onder ons staat er in hetzelfde land ook een glijbaan huis. Vanaf de buitenkant lijkt dit een strak, modern, wit ontwerp, maar binnen loopt er een glijbaan door het hele huis. Altijd op tijd voor het eten dus!

Prehistorie
Voor de liefhebbers van erg ‘oud’ vastgoed staat er in Amerika een huis dat gebaseerd is op de prehistorie. Het huis met de uitstraling van een grot staat prachtig tussen de cactussen en heeft een geweldig uitzicht. Binnen behoudt het dezelfde sfeer, maar is wel van alle gemakken voorzien.

Dit waren maar een paar voorbeelden van erg bijzonder vastgoed. Er blijft nog genoeg te ontdekken op dit gebied, dus blijf vooral rondkijken! Voor meer informatie over mooi vastgoed kunt u ook eens kijken op de Mediamatic pagina van Bob Sniekers.