Als je een baby krijgt, moet er veel gebeuren. Zowel voor als na geboorte van je kindje moeten er dingen geregeld worden. Dit zijn vaak leuke voorbereidingen op de komst van de kleine. Zo moeten er kleertjes worden gekocht, er moet een naam worden verzonnen, er moet kraamhulp worden geregeld, en nog veel meer. Ook kun je bijvoorbeeld een gratis babypakket aanvragen bij Jan Linders. Na de geboorte van je baby zal het druk zijn met kraamvisite. Al je naasten zullen je pasgeboren baby willen zien. Natuurlijk zul je een geboorte traktatie willen serveren aan deze kraamvisite. Echter zijn er een heleboel andere leuke traktaties die je kunt serveren aan jouw kraamvisite. Natuurlijk kun je ook gewoon de traditionele beschuit met muisjes serveren, maar mocht je iets anders willen dan vind je hier enkele tips.

Vervang het beschuit

Een simpele manier om toch een originele geboorte traktatie te serveren, is door het beschuit te vervangen. In plaats van het beschuit kun je een plak cake, of een plakje ontbijtkoek gebruiken. Deze kun je makkelijk bestrooien met muisjes, als je er even een beetje boter op smeert. Om het nog iets origineler te maken, kun je gebruik maken van bijvoorbeeld een cupcake of een donut. Deze kun je zelf maken, maar je kunt ze ook lekker makkelijk kant en klaar in de supermarkt kopen. Met wit, roze of blauw glazuur kun je de cupcakes of de donuts besmeren. Hierna kun je de muisjes erop strooien. Natuurlijk kun je ook andere taartversiering gebruiken. Als je echt creatief bent, kun je bijvoorbeeld ook nog voetjes of een babygezichtje op je cupcakes of donuts maken. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een grote taart in de vorm van een beschuit met muisjes. Hiervoor wordt er een grote ronde cake met muisjes gebruikt. Natuurlijk is deze cake heerlijk gevuld en zo heb je een hele leuke taart.

Geboorte traktaties

Soms komt er geen kraamvisite naar je huis toe, maar moeten er bijvoorbeeld traktaties worden uitgedeeld op locatie. Dit kan bijvoorbeeld plaatsvinden op het kinderdagverblijf, als de pasgeboren baby al een of meerdere broertjes of zusjes heeft. Een traktatie die heel erg makkelijk en leuk is, is een soepstengel of lange vinger met muisjes. Hiervoor hoef je alleen maar het uiteinde van de soepstengel of lange vinger met boter of glazuur te besmeren, en hierna in de muisjes te dopen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld ook nijntje koekjes gebruiken, deze vallen namelijk meestal erg in de smaak bij kleine kinderen. Je kunt het buikje van nijntje besmeren met witte chocoladepasta of gesmolten witte chocola en bestrooien met muisjes.

Er zijn nog meer traktaties die je kunt uitdelen waar je je creativiteit in kwijt kunt. Zo kun je bijvoorbeeld prikkers omtoveren tot een heerlijke traktatie. Hiervoor moet je een paar roze of witte marshmallows aan de prikker rijgen. Eventueel kun je deze een beetje warm maken en in muisjes dopen. Om de prikker te kunnen laten staan, prik je hem met de onderkant in een klein plakje ontbijtkoek. Hierna kun je een hoop baby gezichtjes uitprinten en uitknippen. Deze bevestig je aan de bovenkant van de prikker. Om het af te maken kun je door het mondje van de baby vanaf de achterkant een (niet opgeblazen) ballon doen. Dit ziet er uit als een speentje en laat het geheel eruitzien als een hele leuke traktatie.

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke originele traktaties die je kunt uitdelen als je een baby hebt gekregen. Zoek hier dus vooral eens voor verder op internet, er is heel veel over te vinden. Verder kun je natuurlijk ook je eigen fantasie en creativiteit de loop laten gaan. Gebruik lekkere traktaties en combineer deze eventueel met toepasselijke vormen, zoals een ooievaar of een wiegje. Vergeet ook vooral niet om het babypakket van Jan Linders op te halen. We wensen je veel plezier met het voorbereiden van de geboorte traktaties.