Kan iedereen een oog laser behandeling ondergaan?
Niet iedereen kan zo maar een ooglaserbehandeling ondergaan. Er zal eerst een vooronderzoek gedaan worden. Tijdens dit onderzoek wordt gekeken of je ogen geschikt zijn voor een laserbehandeling. Er kunnen een aantal aspecten meespelen, waardoor je geen laserbehandeling kunt ondergaan. In de volgende gevallen kun je ogen niet gelaserd worden: als je staar hebt, een oogontsteking hebt of wanneer je suikerziekte hebt.

Als je hier mee te maken hebt, is de kans groot dat je ogen niet herstellen naar behoren. Er zijn wel een aantal uitzonderingen. Mensen met een beginnend glaucoom kunnen wel een laser behandeling ondergaan. Het zicht kan dan tijdelijk hersteld worden. In sommige gevallen is het laseren bij suikerpatiënten wel mogelijk. Het is dan noodzakelijk dat de suikerziekte onder controle is. Wanneer dit niet het geval is zal het zicht voortdurend afwisselen. Dit van negatief tot positief. Eveneens moet een patiënt aan de volgende voorwaarden voldoen wanneer hij of zij een ooglaserbehandeling wil ondergaan. De ogen van een patiënt moet volgroeid zijn. Het is daarom noodzakelijk dat de patiënt ouder dan 18 jaar is. De ogen van de patiënt mogen niet extreme afwijkingen hebben. De patiënt mag ook niet zwanger zijn.

Oog laseren kosten
Het laseren van ogen wordt gedaan om het zicht van iemand te verbeteren. De prijzen verschillen meestal per oogarts. In Nederland betaal je meestal veel voor een ooglaserbehandeling. Veel mensen gaan hierdoor naar landen zoals Turkije. In deze landen zijn de tarieven voor een ooglaserbehandeling een stuk lager. Het uurloon van een oogarts in Turkije is veel lager dan die van een oogarts in Nederland. Hierdoor kunnen ze een ooglaserbehandeling veel goedkoper aanbieden.

Ogen laseren buitenland
tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om hun ooglaserbehandeling in het buitenland te laten uitvoeren. Dit is vaak veel goedoper. Kijk goed naar de verschillen in kwaliteit van de ooglasercentra in het buitenland.