De providers KPN, Telfort, XS4ALL en Ziggo hebben aangekondigd per 1 juli de prijzen te verhogen. Om goedkoop internet thuis te ontvangen, is het aan te raden om ieder jaar over te stappen.

De prijsverhogingen voor internet thuis

Per 1 juli gaan de prijzen van een aantal internet abonnementen omhoog. De providers KPN, Telfort, XS4ALL en Ziggo hebben dit al aangekondigd. Naar verwachting zullen nog enkele andere providers ook haar prijzen verhogen. KPN heeft bekend gemaakt dat alle vaste internet abonnementen met € 2,50 per maand omhoog gaan. De prijzen zullen stijgen voor zowel nieuwe als bestaande klanten. Bestaande klanten kunnen hierdoor wel hun contract kosteloos opzeggen.

Om altijd goedkoop internet thuis te ontvangen, is het aan te raden om ieder jaar over te stappen van provider. Zo kan je eenvoudig tientallen euro’s per jaar besparen. Tegenwoordig is DSL internet het goedkoopste internet wat er beschikbaar is. Daarnaast kan je met DSL internet al een maximale internetsnelheid van 100 Mbit/s halen, voor een gemiddeld huishouden is dit ruim voldoende.

Kiezen voor goedkoop internet thuis

Het is voor bijna iedereen aan te raden om over te stappen naar een andere provider. In veel gevallen kan je ook nog eens gebruik maken van welkomstacties. Overstappen is ook nog eens erg eenvoudig, het enige wat je hoeft te doen is het opzeggen van je contract en een nieuwe provider voor goedkoop internet thuis uit te zoeken.

Op dit moment bieden de providers Tele2, Online en Fiber het goedkoopste internet aan. Alle drie de providers maken gebruik van het KPN netwerk, goedkoop internet thuis betekent dus ook gewoon goed internet. Voor gemiddeld € 24,33 per maand heb je bij Tele2 al een maximale internetsnelheid van 100 Mbit/s en een uploadsnelheid van 30 Mbit/s. Mocht je momenteel nog een abonnement hebben bij één van de providers die hun prijzen gaan verhogen, is het zeker aan te raden om te kiezen voor een andere provider.