Zowel bedrijven als sportverenigingen laten vaak kleding bedrukken met promotionele teksten en/of bedrijfslogo’s. Dit doen zij om hun naamsbekendheid te vergroten, een vorm van marketing dus. Daar waar je vroeger nog werkte met standaard t-shirts die bedrukt konden worden kan er tegenwoordig op alle kledingstukken wel iets gedrukt worden. Denk bijvoorbeeld aan fleecetruien, bodywarmers, kinderkleding, tassen, jassen, sweaters, poloshirts, blouses, sportbroekjes en sportshirts. Elk bedrijf of vereniging heeft zijn eigen idee bij het bedrukken van kleding, het ene bedrijf wilt graag iets grappigs ter promotie van het bedrijf een ander bedrijf wilt misschien graag het logo op bodywarmers laten bedrukken. Voor een sportvereniging is het vaak belangrijk dat het logo van de sponsor op de kleding bedrukt wordt.  Bedrijven willen soms sportverenigingen of sportacties sponsoren door middel van kleding, dan is het voor een bedrijf ook belangrijk dat het logo duidelijk te lezen is op de kleding. Daar doen zij het immers voor.

Voordat je kleding laat bedrukken

Voordat je bijvoorbeeld sportkleding laat bedrukken bij Merchandising Concepts is het belangrijk te kijken naar de verschillende mogelijkheden. Bij het zoeken naar een juiste drukker moet je kijken naar de kwaliteit die het bedrijf kan leveren. Natuurlijk is prijs ook belangrijk, maar ga niet automatisch met de goedkoopste in zee. Kijk naar de prijs kwaliteit verhouding, bij het bedrukken van textiel is het heel belangrijk dat er goede technieken worden gebruikt, maar ook dat er goede kwaliteit kleding wordt gebruikt. Heb je bijvoorbeeld te maken met een prima drukker, maar maakt hij gebruik van hele slechte kwaliteit kleding? Dan zul je merken dat de kleding binnen korte termijn al versleten is.

Wat is het nut van kleding laten bedrukken?

Zoals in de eerste alinea al naar voren kwam willen bedrijven graag kleding laten bedrukken ter promotie van hun bedrijf. Dit kan zijn voor een gesponsord sportevenement, teamshirts van een sportvereniging maar het kan ook gewoon op de bedrijfskleding zelf. Wanneer de bedrukte kleding een mooie pasvorm heeft en comfortabel zit zal het kledingstuk ook vaker gedragen worden. Wanneer dit gebeurd heb je eigenlijk mensen die gratis reclame maken voor jouw bedrijf.