In januari en februari 2014 hebben er al minstens twee grote elektronicabeurzen plaatsgevonden. Allereerst het CES in New York en afgelopen maand werd het MWC in Barcelona gehouden. Voor veel bedrijven is dit een belangrijk moment om nieuwe producten aan te kondigen. Uit de productpresentaties wordt duidelijk dat fitnesstrackers en smartwatches populair zijn.

Wearable devices zijn een opkomende markt en je ziet dat veel fabrikanten hier op inspringen door nu al een eerste apparaat te ontwikkelend. Samsung heeft inmiddels drie smartwatches op zijn naam staan en toonde op het MWC de Gear Fit. Het is een speciaal device want het is een combinatie van een fitnesstracker en een smartwatch die van meerdere mogelijkheden is voorzien.

De Zuid Koreaan heeft de armband uitgerust met een ingebouwd super AMOLED beeldscherm wat functioneert op aanraakbewegingen (touchscreen). Omdat de Gear Fit in verbinding staat met de smartphone worden gegevens doorgestuurd. Hierdoor is het mogelijk om de resultaten later nog eens te bekijken en te ‘analyseren’. Ook beschikt het armbandje over een stappenteller en hartslagsensor.

Welke functies bevat de Gear Fit?

Je kunt deze functies bijvoorbeeld laten samenwerken met de fitnessapplicaties die onder andere op de Galaxy S5 te vinden zijn. De informatie die de stappenteller en hartslagsensor voortbrengen kunnen gebruikt worden om een trainingsprogramma te creëren en bij te houden. Sporters weten zo meer over hun prestaties en kunnen wellicht overmatig trainen voorkomen.

Mensen die te fanatiek sporten kunnen last krijgen en dus een blessure oplopen. Niet alle problemen gaan vanzelf over waardoor je bijvoorbeeld fysiotherapie Dongen moet bezoeken. Ondanks dat het een leuke gadget is, is de Gear Fit vooral gericht op sporters die hun resultaten willen vastleggen. Er zijn echter ook nog andere functies op dit wearable device.

Het armbandje toont ook andere meldingen zoals inkomende telefoongesprekken, e-mails, berichten en notificaties van de agenda. Hierdoor blijft de gebruiker goed op de hoogte tijdens het sporten. Samsung gaat de Gear Fit in meerdere kleuren aanbieden.