Roermond, gelegen in Limburg, staat vooral bekend om het grote overdekte outlet center. Maar de stad biedt veel meer. Roermond en omstreken kent vele hotels, appartementen, bed & breakfasts, hostels en pensioenen. Niet voor niks trekt de stad vele toeristen, maar wat biedt de stad dan allemaal?

Winkelen in Roermond

Het shoppingcenter van Roermond kent een heel groot aanbod in winkels, horeca en supermarkten. De meeste winkels vallen binnen de categorie mode en schoenen. De supermarkt die hier gevestigd is de Jumbo. De winkels zijn op maandag van 13:00 tot 18:00, dinsdag tot en met vrijdag van 9:30 tot 18:00 (donderdag avond tot 21:00), zaterdag van 9:30 tot 17:00 en op koopzondag van 12:00 tot 17:00 open. De supermarkt heeft tevens andere openingstijden. Hier parkeren in Roermond moet geen probleem zijn, want het shoppingcenter kent een prachtige parkeergarage.

Munsterkerk

Onze lieve vrouwe Munsterkerk is een prachtig overblijfsel van de Romaanse bouwkunst. De kerk is in meerdere perioden gebouwd waardoor de romaanse en gotische bouwstijl goed te onderscheiden zijn binnen hetzelfde gebouw. Het is mogelijk om de kerk van binnen te zien en de prachtige schilderwerken en beeldkunst te bewonderen.

Cuyperhuis

Het Cuyperhuis, gelegen aan de Pierre Cuypersstraat, is een eigentijds museum over architect/ontwerper Pierre Cuypers en andere vormgevers. Het museum is dinsdag tot en met zondag geopend van 11:00 tot 16:30. De entreeprijs bedraagt voor volwassen 6 euro. Kinderen en 65 plussers betalen slechts 4 euro. Het is dus een ideale activiteit om voor een paar centen prachtige tentoonstellingen te bezichtigen.

Sunset Lounge Beach Roermond

Elk jaar kun je van maart tot en met september genieten van een prachtige plek gelegen aan het water waar je heerlijk kunt genieten van een drankje en een hapje. Vooral in de zomermaanden is dit ‘de place to be’