Australië is in eerste plaats een geweldig land om rond te reizen. Backpackers trekken vaak langs de oostkust van Australië. Hier zijn namelijk de mooiste surf- en duikplekjes te vinden. Daarnaast bevinden Sydney en Brisbane zich ook aan de oostkust. Australië is een ontzettend groot land en de afstanden tussen de verschillende steden zijn erg lang. Toch is het zeker de moeite waard om naar het midden van Australië af te reizen. Ongeveer in het midden, in het noordelijk Territorium, ligt de Ayers Rock. De Ayers Rock is beter bekend als de Uluru. Het is een gigantische rode rots die de woestijn van Australië een beetje op doet fleuren. De Uluru is een echte toeristische trekpleister.

Heiligdom

De rode aardkloot is een heiligdom voor de Aboriginals. Dit grote natuurwonder is maar liefst 348 meter hoog. Voor de lokale bevolking is de rots een religieuze plek. Het heeft namelijk verbindingen met de Australische mythologie: de Tjukurpa. Alle scheuren, gaten holen en uitsteeksels hebben hun eigen betekenis die gerelateerd is aan de Tjukurpa. De rots beschikt ook over delen waar alleen de vrouwen mogen komen en delen waar alleen de mannen mogen komen. De Aboriginals zijn daarom ook niet altijd even blij als de massa toeristen hun heiligdom willen bewandelen.

Toeristen

Voor toeristen is het echter een bijzondere en mysterieuze rots. Dit komt mede door de kleurverandering. In het mistige ochtendlicht heeft de rots een ietwat oranje gloed. Tijdens het daglicht beschikt de rots over een okerkleur en in de avond lijkt de rots bruin tot grijs. Het is een prachtig spektakel om de rots bij zonsopgang of zonsondergang te aanschouwen. Ben jij een echte vroege vogel? Trek dan met de andere toeristen richting de rots. Om 4 uur in de ochtend verzamelen vele mensen zich bij de rots om de magische ambiance van de rots te proeven. Hiervoor komen veel reizigers graag hun bed uit. Je kunt de rots ook bewandelen. Dit is een heftige en pittige wandeling van 10 kilometer. Het wordt wel sterk bewaakt door het parkbeheer en de locals doen er alles aan om de wandelingen te verbieden.

Afgelegen

De Ayers Rock ligt in de woestijn en de eerste stad ligt op 440 kilometer. Het is dus erg afgelegen. Ben je in Sydney en wil je graag de rots bewonderen? Dan heb je meerdere mogelijkheden om naar de rots te komen. Ben je niet gebonden aan een tijd, dan raden wij aan om de bus te pakken. Dit duurt een aantal dagen, maar je krijgt een onvergetelijke rit waarin je gigantisch veel mooie plekken tegenkomt onderweg. Je kunt vanaf Sydney ook het vliegtuig pakken en dan ben je in 3 uur op de plaats van bestemming. Als backpacker heb je een oneindig scala aan mogelijkheden. Wil jij graag bacpacken? Kijk hier voor meer informatie.