Heeft u bedrijfsmatig vermogen opgebouwd? Dan wilt u dit behouden, of liever nog: uitbouwen. Een vermogensbeheerder kan u hierbij helpen. Veel bedrijven kiezen ervoor een vermogensbeheerder in te schakelen om op deze manier een zo hoog mogelijk rendement te kunnen behalen. Men waagt het er liever niet op om zelf te gaan beleggen en daar hebben zij alle reden toe. Het beleggen van uw vermogen is namelijk een tijdrovende taak die veel vakinhoudelijke kennis vereist.

Zakelijk vermogensbeheer altijd maatwerk

Zakelijke vermogensbeheer is altijd maatwerk. Er moet altijd in nauwe samenwerking gezocht worden naar de manier waarop het vermogen het best belegd kan worden. Hierbij moet rekening gehouden worden met uw persoonlijke wensen en doelstellingen voor de toekomst. Het is bijvoorbeeld zeer belangrijk dat het beleggen van uw vermogen past in de financiële planning. U wilt immers niet dat uw toekomstsdoelstellingen in gevaar komen.

Doolhof van financiële dienstverleners

Er zijn tal van vermogensbeheerders. Er bestaan daarnaast verschillende vergelijkingswebsites waarop deze aanbieders met elkaar kunnen worden vergeleken. Dit is niet vreemd, want een vermogensbeheerder kiezen doet u niet zomaar. Een partij vinden die goed bij u past en waar u vertrouwen in heeft is erg belangrijk. U kunt het best met een aantal vermogensbeheerders rond de tafel om een goede indruk te krijgen van het bedrijf. Kies vervolgens voor de partij waarbij u zich het beste voelt.

Faciliteiten & kosten

Bij de keuze voor een vermogensbeheerder is het belangrijk ook de geboden faciliteiten in ogenschouw te nemen. Sommige beheerders bieden u bijvoorbeeld een online dashboard aan waarop u de vorderingen van uw  beleggingen nauwlettend in de gaten kunt houden. Dit zijn zaken die u als ondernemer in de gaten moet houden wanneer u uw keuze maakt. Daarnaast liggen de beheerkosten bij de ene partij wellicht hoger dan bij de andere partij. Ook dit kan reden zijn om wel of niet voor een aanbieder te kiezen.