Misschien ben je nog wat onzeker over je zwangerschap op het moment dat je net zwanger bent. Sommige aanstaande ouders hebben het gevoel dat ze alleen maar moeten wachten tot ze het eerste trimester door zijn. Na de eerste 3 maanden zwangerschap mag je pas naar de verloskundige toe. Er zijn echter wel andere dingen waar je je mee bezig kunt houden.

Zwangerschapsupdates

Tijdens je zwangerschap ben je natuurlijk nieuwsgierig wat er allemaal gebeurd in je buik. Je kunt je via verschillende websites aanmelden voor updates rondom je zwangerschap, of je kunt een app downloaden waar je de ontwikkelingen van je kindje en je lichaam kunt zien.

De meeste zwangere vrouwen willen graag alles weten van hun kindje, op deze manier ben je hier helemaal van op de hoogte.

Gratis babyboxen

Zwangere vrouwen kunnen een hoop gratis spullen krijgen. Er zijn verschillende soorten cadeaupakketten die je aan kunt vragen. Zo zijn er de blije doos cadeaubox en de gratis ouders van nu zwanger en baby box. In deze pakketten zitten leuke en praktische dingen voor aanstaande ouders.

Verloskundige

Je kunt je tijdens het eerste trimester ook alvast verdiepen in de verschillende verloskundigenpraktijken. Er zijn veel websites te vinden waarop verloskundigen zichzelf en hun praktijk voorstellen en in beeld brengen.

Hoe eerder je een afspraak maakt bij een praktijk, des te groter is de kans dat je er ook terecht kunt op de dagen en tijdstippen die je graagt zou willen. Je hebt geen verwijzing nodig van je huisarts voor een verloskundige.

Naast een verloskundigenpraktijk kun je ook alvast kijken naar de mogelijkheden voor pretecho’s bij jou in de buurt. Zo kun je bijvoorbeeld in Roosendaal terecht bij pretecho 3d Roosendaal.

Kraamzorg

Ook met kraamzorg kun je je al bezig houden. Kijk welke organisaties er werkzaam zijn bij jou in de buurt en plan een kennismakingsgesprek in. Zo kun je kijken of je je goed voelt bij de organisatie.

Houdt ook rekening met je zorgverzekering. Kijk tijdig waar je recht op hebt en hoe het in zijn werk gaat bij jouw verzekering.