Onder online marketing vallen alle waarneembare marketingactiviteit op het internet. Er zijn een heleboel verschillende soorten marketingactiviteiten op het internet. Je hebt bijvoorbeeld zoekmachineoptimalisatie waarbij je bedrijven een zo hoog mogelijk organische vindbaarheid probeert te geven. Je probeert ze zo hoog mogelijk te laten scoren door ze een hoge organische positie te geven. Ook SEA is een van de vormen van online marketing hierbij koop je eigenlijk een de bovenste ruimte in, in Google. Omdat mensen vrijwel altijd de bovenste sites aanklikken is dit een prima optie.

Social Media Marketing, wat kun je er nou precies mee?

Wat misschien wel de bekendste vorm van online marketing is, is Social Media Marketing. Dit komt omdat echt bijna iedereen wel een social media account heeft. Wie nou geen Twitter, Facebook en/of LinkedIn heeft hoort er eigenlijk niet meer bij. Iedereen checkt minimaal dagelijks wel zijn dan wel haar berichten die binnen komen op social media platformen. Daarom is het voor bedrijven erg interessant om zich daar op te richten. Ze kunnen daarom snel en gemakkelijk een grote doelgroep bereiken. Het is bijvoorbeeld erg interessant voor discotheken. Ze kunnen dan snel hun publiek bereiken. Als ze hun publiek hebben bereikt dan kunnen ze snel een leuke actie bedenken waarom het publiek in hun discotheek komt. Dit is natuurlijk waar het omgaat, het gaat in dit geval om meer bezoekers dus meer omzet. Dat is eigenlijk waar het hele online marketing omdraait. Er zijn nog veel vormen van online marketing maar om al deze vormen uit te leggen is te veel werk. Daarom zijn de belangrijkste hierboven uit gelegd.

person-stayhungry

DE GROEI VAN ONLINE MARKETING

Steeds meer mensen willen de online kant op omdat deze wereld helemaal in opkomst is. Ze denken dat hier wat te halen is, en daar hebben ze gelijk in omdat er ook daadwerkelijk wat te halen valt. De groei zit er wel bij online marketing en die blijft er ook nog wel even inzitten.