Bloemen behoren al sinds jaar en dag tot de meest gegeven cadeaus van het land. Een bos bloemen is zo populair omdat je er bijna iedereen blij mee kunt maken. Daarnaast worden bloemen vaak gegeven naast een ander cadeau, als kleinigheidje. Ook is het makkelijk wanneer je een speciale gelegenheid bent vergeten om even snel een bos bloemen te bestellen.

Bloemen bezorgen via internet

Veel traditionele bloemisten hebben de gehele of een deel van hun verkoopwerkzaamheden naar het internet verschoven. Dit komt omdat bloemen bestellen via internet de laatste jaren een enorme boost heeft gehad. De kosten voor bloemen bezorgen via het internet zijn relatief laag en dit trekt veel consumenten aan. Daarnaast is het gewoon heel makkelijk om 24/7 vanuit de luie stoel bloemen te bestellen voor jezelf of een ander. De verzendkosten zijn vaak maar enkele euro’s en je kunt het boeket door heel Nederland laten bezorgen.

Ook de prijs voor een boeket bloemen zelf ligt vaak een stuk lager dan in de winkel. Dit komt omdat aanbieders op het internet minder kosten maken dan de traditionele bloemisten. Daarnaast wordt bloemen bestellen nog goedkoper wanneer je gebruikt maakt van acties en kortingen. Vaak kun je op het internet voor de grotere aanbieders kortingscodes of –vouchers vinden waarmee je een flink bedrag kunt besparen op bloemen bezorgen.

Bloemen bestellen bij de bloemist

Het voordeel van bloemen kopen bij de bloemist is dat je de bloemen daadwerkelijk kunt zien en ruiken. Op internet kunnen kleuren en vormen van het boeket nog weleens afwijken van het boeket wat er wordt verzonden. Bovendien kun je bloemen natuurlijk niet ruiken via het internet, terwijl geur naast kleur wel een van de belangrijkste kenmerken van een bos bloemen is. In de meeste gevallen wegen de voordelen van online bloemen bestellen hier echter wel tegen op.