Als bedrijf zijnde wil je graag zo effectief mogelijk werken. Wanneer je te maken hebt met kantoorwerk is het van groot belang om je personeel bewust te maken van alle nieuwe trends en ontwikkelingen op gebied van ICT. Omgaan met een computer is door de jaren heen steeds belangrijker geworden op de werkvloer, het kan daarom belangrijk zijn om af en toe een training te volgen. Er is natuurlijk op elk niveau een training beschikbaar. Heb je echter het idee dat je nog niet helemaal mee kan met de werkwijze van de PC?  Een computertraining van Fabius Opleidingen kan je hierbij helpen.

Training voor werknemers

Als werkgever of manager kun je er misschien soms vanuit gaan dat alle medewerkers helemaal op de hoogte zijn van alles rondom het gebruik van de computer. Dit hoeft echter niet altijd helemaal waar te zijn. Er zijn nog steeds een hoop mensen die moeite hebben met bepaalde dingen op een PC, misschien vinden zij het wel lastig om hiervoor uit te komen. Daarnaast wordt er veel software regelmatig geupdate. Hierdoor kan het lastiger zijn dezelfde dingen terug te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de onlangs gelanceerde nieuwe versie van Windows. Met de komst van Windows 8 zijn er een hoop dingen veranderd waardoor gebruikers lang aan het zoeken waren naar de meest simpele dingen.

Basiskennis

Veel werknemers en gebruikers van computers kunnen prima overweg met de programma’s waarmee ze werken, maar of de mogelijkheden ook optimaal benut worden is altijd maar de vraag. Veel werknemers hebben zichzelf aangeleerd om ergens mee te werken. Wanneer er dan dus nieuwe of andere mogelijkheden bij komen kijken kan dit belemmeringen met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van Excel of het toepassen van besturingssystemen binnen Windows. Wanneer je werknemers meer kennis hebben kunnen zij ook effectiever gebruik maken van de programma’s.

De voordelen voor de werkgever

Voor elke werkgever geldt dat ze graag tevreden over hun personeel willen zijn. Helaas is dit niet altijd mogelijk, wanneer iemand niet lekker in het team ligt of niet goed presteert kun je daar niet zoveel aan doen. Wanneer je werknemers meer training nodig hebben is dit op een makkelijke manier op te lossen. Biedt daarom altijd de mogelijkheid om trainingen te volgen aan. Dit is fiscaal aantrekkelijk voor de werkgever en biedt de kans aan de werknemers om zich verder te ontwikkelen.