De traditionele functie van een bed is het stimuleren van een goede nachtrust. Een comfortabele ondergrond dat als toneel functioneert om goed te kunnen slapen. Bedden zijn door de jaren heen steeds meer geëvolueerd. Bedden zijn groter, comfortabel en uitgebreider geworden. Bovendien zijn allerlei verschillende integraties mogelijk, zoals bijvoorbeeld een bed met televisie of een verstelbaar bed. De moderne standaard is anders. Bedden zijn anders dan dertig jaar geleden en ook de behoeften veranderen voortdurend. De moderne standaard wordt steeds vaker gevonden in de vorm van een boxspring. De boxspring is een bed van deze tijd.

Het hotel bed

Dat de boxspring doorgaans in hotels gebruikt is een meer dan logische keuze. Veel hotels bieden dan ook boxsprings aan in plaats van andere type bedden, aangezien de belangrijkste service dat wordt geleverd uit een goede nachtrust bestaat. Om deze reden wordt een boxspring regelmatig aangeduid als een hotel bed. Hotels waarin de traditionele ledikanten worden gebruikt raken steeds meer in de minderheid. Dit is te verklaren door het aantrekkelijke ligcomfort en de duurzaamheid van een boxspring.

“Een bak met springveren”

Een vrije vertaling van de term boxspring is een bak met springveren. Boxsprings kunnen, zoals deze vertaling doet vermoeden, worden gekenmerkt als prettige slaapsystemen. De boxspring bestaat uit een onderstel op pootjes met hier bovenop een matras en vaak ook een topmatras. Een boxspring is dus eigenlijk een bedbodem en matras ineen. Dankzij deze insteek biedt de boxspring een juiste ondersteuning over zowel de gehele breedte als de gehele lengte. Bovendien zorgen boxsprings voor een optimale ventilatie door de open structuur van zowel de bodem als het matras.

Steeds vaker kiezen we voor de boxspring

Woninginrichters kiezen bij de slaapkamerinrichting steeds vaker voor boxsprings. Het referentiekader verandert dan ook voortdurend. We verlangen steeds meer en een luxe hotelbed wordt hierbij steeds vaker als referentiekader gebruikt. Naast een verbeterd slaapcomfort, haal je met de boxspring een luxe product in dat de slaapkamer een flinke boost geeft. En met luxe doelen we ook op de moderne mogelijkheden zoals elektrische boxsprings en zelfs boxsprings met ingebouwde tv’s. De boxspring is een bed 2.0, een modern bed. Een bed zoals een bed behoort te zijn.
» Wil jij gericht geadviseerd worden over boxsprings en de exacte verschillen met traditionele bedden? Neem dan een kijkje in onze webshop of kom eens langs op onze vestiging.