Een meubel dat niet meer terug te denken is uit ons beeld van de huiskamer: de hoekbank. En dat is terecht, want het is een zeer veelzijdige bank waar je alle kanten mee op kunt.Grote gezinnen?
Een hoekbank is natuurlijk handig voor grote gezinnen, want je kunt er veel mensen op kwijt. Maar een hoekbank is voor iedereen. Ook met zijn tweetjes is het heerlijk om er eentje te hebben, je kunt dan zelfs allebei je benen er op leggen. En krijg je visite, dan past iedereen er bij.Ruimte
Een hoekbank creëert een mooi ruimtelijk effect. Het mag dan een grotere oppervlakte hebben dan twee losse bankjes of een bank met stoelen of fauteuils, het is wel één geheel en dat maakt het een stuk rustiger aan de ogen en geeft een weidser effect. Uiteindelijk neemt het minder ruimte in omdat je geen loze ruimtes hebt, zoals wel bij andere meubels die je bij elkaar neerzet.

Design
Je hebt bij een hoekbank evenveel keus als bij andere banken of fauteuils. Een mooi stofje of een luxe leren uitstraling, effen kleur of met een leuk patroontje, houten afwerking of aluminium poten, voor ieders smaak is er wel iets te vinden. Kijk voor meer informatie over verschillende designs op http://www.florisvangelder.nl/hoekbank

Slaapplek
Een ander voordeel van een hoekbank is dat je altijd een slaapplek hebt als je die geheel onverwachts nodig hebt. Waar een normale bank, zelfs eentje met drie zitplaatsen, toch niet helemaal geschikt is om een hele nacht op te liggen, is dat bij een hoekbank geen probleem. Door het hoekgedeelte is er veel meer ruimte om de benen echt te kunnen strekken.

Nadelen?
Natuurlijk heeft een hoekbank ook nadelen, evenals elke andere optie. Zo is het wat lastiger om er achter te stofzuigen, want eventjes makkelijk verplaatsen lukt vaak niet. Ook kan de kamer opnieuw indelen wat lastiger zijn dan met losse meubels.