Vaak wordt aangeraden om in plaats van drie maaltijden vaker op een dag te eten om honger te voorkomen of om juist enkele kilo’s kwijt te raken. Het is bijvoorbeeld beter om zes maal op een dag te eten en dan kleinere porties te nemen. Je kunt het een goede methode noemen om stiekem of onbewust snacken te voorkomen, wat uiteindelijk kan leiden tot gewichtsverlies.

Maak een smoothie!

Het internet staat vol met recepten voor tussendoortjes en je zult al snel uitkomen op een van de zoveel websites over smoothies. Het drankje kan je gemakkelijk zelf klaarmaken, wat overigens ook gezonder is dan een kant-en-klare variant in de winkel te kopen. Daarin worden ingrediënten en kleurstoffen gebruikt die de smoothie minder gezond maken.

De bereiding van dit tussendoortje kost relatief weinig tijd en is kinderlijk eenvoudig. Je hebt namelijk alleen een blender en enkele ingrediënten nodig. Vaak bestaat uit een recept uit ijsklontjes, yoghurt, een beetje suiker en voornamelijk vers fruit. Doe alles in de keukenmachine zodat de ingrediënten samen tot een drankje worden geperst.

Variatie

Vooral variëren in maaltijden is belangrijk, want iets dat dagelijks wordt gegeten gaat vervelen en je zult er dan nog maar weinig trek in hebben. Een goed gerecht om in te variëren zijn wraps, want je kunt verschillende groenten gebruiken. Ook kun je afwisselen in het soort vis en vlees dat je gebruikt. De tortilla’s worden bijvoorbeeld gevuld met gehakt, kip, bacon, varkenshaas of zalm.

Mocht je niet op de lijn hoeven te letten, is een ongezond tussendoortje niet erg. Kijk dan naar de mogelijkheden voor monchoutaart, appeltaart of een verse appelflappen. Allen zijn eenvoudig klaar te maken en smaken goed onder het genot van een bakje koffie. Overigens kun je ook een soep bereiden om tot het aantal maaltijden te komen.