De elektronica wereld is een van de snelst veranderende werelden. De innovaties vliegen je om de oren. De ontwikkelingen op het internet zijn verreweg het populairste. We zijn tegenwoordig altijd verbonden met elkaar door het internet. Er zijn constant nieuwe start-ups met hun eigen idee voor een nieuwe applicatie ontwikkeling. Het resultaat van al deze innovaties is dat veel producten alweer verouderd zijn en niet meer worden gebruikt. De printer kent ook zijn verouderde versies. Maar de printer zelf is nog lang niet verouderd. Papier wordt nog steeds ontzettend veel gebruikt. Elk bedrijf heeft daarom ook nog een continuous inkjet printer staan.

Het internet is natuurlijk erg spannend en nog erg nieuw, maar niet alleen het internet kent allerlei start-ups. De innovaties vliegen de printer niet voorbij. Elk jaar komen er weer nieuwe versies van betere en goedkopere printers tevoorschijn. Een laser printer aanschaffen kost je bijna geen geld meer.

De printer voelt natuurlijk wel wat van de andere innovaties in de elektronica wereld. De tablet kan namelijk veel papierwerk besparen. Het is makkelijk overal met je mee te nemen en bent er altijd mee verbonden als je dat wenst. De tablet bespaart veel print werk en kan het bestaan van de printer in gevaar brengen.

Maar sommige dingen zijn nog lang niet zomaar te vervangen. Een QR code zal nog steeds door een QR code printer geprint moeten worden. Een tablet kan dat natuurlijk nog niet vervangen. Tegenwoordig krijg je printers die eigenlijk met zo veel mogelijk functies worden uitgerust. En de printer blijft maar beter worden.

Niet alleen kunnen ze veel meer als vroeger, de kwaliteit blijft constant verbeteren. Printers kunnen foto kwaliteit printer op veel verschillende materialen, niet alleen op papier. Naast papier ben je ook niet meer afhankelijk van een standaard vorm van materiaal. Het printer gaat steeds beter en makkelijker op andere vormen en materialen.