De winter betekent voor veel mensen een sombere tijd waarin we allemaal wat minder vrolijk en niet te vergeten bleker zijn. De wereld ziet er in de zon toch een stuk mooier uit? Daarom is het een goed idee om in de winter de zon op te zoeken. Heb je geen budget om ook nog in de zomer te gaan dan is het zelfs financieel gezien verstandiger om voor de winter te kiezen. Het is toch ook veel fijner om de kou achter je te laten en de zon tegemoet vliegen?

Last-minute vakantie

Het kost wel enig uitzoekwerk en je moet er flexibel voor zijn en niet te vergeten niet te specifieke wensen, maar dan heb je wel degelijk waar voor je geld. We hebben nu eenmaal vakantie nodig in ons drukke dagelijks leven. Die vakantie willen we dan ook precies organiseren zoals wij die hebben bedacht, maar eigenlijk zouden we dat eens los moeten laten. Zonder verwachtingen een vakantie tegemoet gaan is veel spannender, want je eindigt op plekken waar je in eerste instantie misschien nooit voor zou kiezen. Daarbij is het ook beter voor je portemonnee. Vroeg van te voren een vakantie boeken kan een stuk duurder uitvallen dan een last-minute. Bij dat eerste weet je misschien wel precies waar je terecht komt, maar dat kost ook wat. Een last-minute kan tot ruim 70 procent goedkoper uitvallen. Zo kom je op bestemmingen terecht waarvan je tevoren nooit over had durven dromen. Die rondreis door Sri Lanka of die luxe vakantie naar een ander ver en warm oord is dus niet meer zo onbereikbaar.

Onontdekte plekjes

Denk eens verder dan die standaard plekken die al snel volgeboekt zijn, zoals de Spaanse costa’s en de Canarische eilanden. Ga op ontdekkingsreis en ontdek plekjes waar niet al talloze andere toeristen en kiekje van hebben genomen. Landen als Indonesië, Brazilië en Mongolië hebben nog genoeg plekken die nog niet door het massatoerisme zijn ontdekt, waar de natuur nog ongerept is en de lokale bevolking het geweldig zal vinden om jou rond te leiden. Ben jij geen verre reiziger en blijf je liever in de buurt, dan kun je ook landen bezoeken waar je niet als eerste aan denkt. Bijvoorbeeld Albanië, Kroatië of niet-toeristische plaatsjes in Spanje of Italië. Boek bijvoorbeeld een vakantiehuis Noord Portugal ver van de bewoonde wereld en ga op ontdekking naar de mooiste strandjes of lokale restaurantjes. Vanuit daar kun je talloze andere dorpjes bezoeken met bijvoorbeeld een huurauto.

Op die plekken die nog niet zo populair zijn is het eten en drinken goedkoper, maar ook het verblijf en de bezienswaardigheden. Boek je reis als last-minute en je bent nog minder kwijt.