Een stoelverhoger is een handig hulpmiddel waarmee een jong kind comfortabel op de juiste hoogte aan tafel kan zitten. Je kunt met een speciale babyset zelfs een kleine baby korte tijd aan tafel laten zitten, samen met de rest van de familieleden en zo zijn ontwikkeling stimuleren. Er zijn verschillende typen stoelverhogers, beugels en kussentjes verkrijgbaar, afhankelijk van de stoel of kinderstoel die je wilt verhogen. Op babyenkidsonline.com vindt u hier een groot aanbod van.
Typen stoelverhogers
Je hebt speciale sets voor pasgeboren baby’s die je op een meegroeistoel kunt plaatsen. Je baby van nul tot zes maanden zit dan veilig in een kunststof zitje, dat ook los op de grond geplaatst kan worden. Vanaf zes maanden tot een jaar of drie kan je kind in een meegroeistoel met behulp van een speciale rugleuning en steunrail of met een zitverkleiner veilig in de kinderstoel zitten, zonder het gevaar eruit te vallen.
Met een kussen of kussenset voor in de kinderstoel kun je de zitplaats lekker zacht maken, zodat je kind comfortabel zit. Dit kussentje dient meteen als stoelverkleiner en is meestal wasbaar in de wasmachine. Handig zijn ook de kunststof stoelverhogers die de vorm hebben van een zitje en die je bovenop een gewone stoel kunt plaatsen. Ze hebben eventueel een eetblad en je maakt ze aan de stoel vast met riempjes of gordels.

Stoelverhoger voor in de auto
Wil je je kind veilig vervoeren in de auto? Ook dan kun je een speciale stoelverhoger aanschaffen, voor kinderen groter dan 1.35 meter. Hiermee wordt de zitting van de autostoel verhoogd.